Van vaste waarde zijn voor een gezin

Vacature nanny

Op zoek naar een leuke baan in de kinderopvang? Dan is Gastouderbureau ViaViela op zoek naar jou!

Hebben kinderen een speciaal plekje in je hart en wil je hier graag iets mee doen? Als je graag zelfstandig werkt, jouw creativiteit en pedagogische vaardigheden wilt inzetten en blijven ontwikkelen, dan is nanny opvang echt iets voor jou.


Beschrijving functie

Wat kun jij als nanny betekenen voor een gezin
Voor gemiddeld 1 tot 3 dagen per week werk je binnen een gezin. Bij afwezigheid van de ouders ben jij de spil die het gezin draaiende houdt. Je zorgt ervoor dat het dagritme voor de kinderen hetzelfde blijft. Daarnaast draag je zorg voor de kinderen binnen het gezin en bied je ze de benodigde (emotionele) veiligheid ten behoeve van hun ontwikkeling. Daarnaast ben je ondersteunend en actief betrokken bij de opvoeding van de kinderen op verschillende ontwikkelingsgebieden. Je organiseert buitenactiviteiten, speelt spelletjes leest voor of zingt liedjes met de kinderen. Kortom, creatief bezig zijn is iets waar jij je hand niet voor omdraait.


Functieprofiel

Om in de functie van nanny aan de slag te kunnen gaan is jouw passie voor kinderen van groot belang. Mede door de grote mate van zelfstandigheid in deze functie is het belangrijk dat zowel de ouders als Gastouderbureau ViaViela volledig op je kunnen vertrouwen. Ook heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en ben je daarnaast communicatief vaardig.


Functie eisen

 • Om als geregistreerde nanny aan de slag te kunnen is het noodzakelijk dat je minimaal beschikt over een MBO diploma Helpende zorg & Welzijn niveau 2 (of een vrijstellingsdiploma, kijk hier voor de lijst met vrijstellingsdiploma’s)
 • Je beschikt over een EHBO diploma voor baby’s & kinderen (of bent bereid dit op korte termijn te halen)
 • Je beheerst de Nederlandse taal
 • Je bent in het bezit van een rijbewijs en bij voorkeur in het bezit van een eigen auto
 • Voor het bieden van continuïteit binnen het gezin, ben je minimaal een jaar beschikbaar

Subtitel

 • Werken als nanny betekent dat je werkt volgens de regelgeving “Dienstverlening aan huis”. Lees meer over het werken als nanny.
 • In overleg met Gastouderbureau ViaViela bepaal je je eigen uurtarief
 • Eén keer per 2 jaar volg je via ons een bijscholing Eerste Hulp aan Kinderen
 • Je werkt volgens het pedagogisch beleidsplan van Gastouderbureau ViaViela en wordt hierin begeleid door onze pedagogisch medewerker
 • Verschillende malen per jaar bieden wij je training, workshops en intervisiemomenten aan
 • Je ontvangt pedagogische ondersteuning door middel van nieuwsbrieven, uitgewerkte thema’s, mogelijkheid tot het stellen van vragen via een opvoedspreekuur aan pedagogen en orthopedagogen en de mogelijkheid om te werken met een speelleermethode

Gastouderbureau ViaViela

Gastouderbureau ViaViela is het grootste gastouderbureau van Nederland met ruim 10 jaar ervaring in kinderopvang. ViaViela brengt ouders en nanny’s bij elkaar en begeleidt alles rondom de opvang.
Werken als nanny heeft verschillende voordelen; je gaat zelfstandig aan de slag mét de volledige ondersteuning van Gastouderbureau ViaViela. We helpen je bij je registratie als erkend nanny, het veilig maken én houden van de opvanglocatie, het maken van opvangafspraken, mogelijkheid tot bijscholing enz. Kortom, alles wat nodig is om de beste nanny opvang te kunnen bieden!


Meer weten?

Wil jij graag weten wat Gastouderbureau ViaViela voor jou als nanny kan betekenen en heb je interesse om nanny te worden? Meld je dan vrijblijvend als gastouder aan op onze website. Wij nemen dan contact met je op om de mogelijkheden te bekijken.

Wil je graag iemand spreken, neem dan contact op met het hoofdkantoor van ViaViela op 0499-201020.