Gezonde Voeding

Gezonde voeding voor een gezonde basis

Als gastouder ben je voor ouders een partner in gezonde opvoeding. Door bewust gezonde voeding aan te bieden, stimuleer je een gezonde leefstijl bij kinderen. Zo help je ze bij het leggen van een gezonde basis, waar zij een leven lang plezier van hebben!

Voor iedereen

Gezonde voeding is niet alleen belangrijk voor kinderen, maar voor iedereen. Met gezonde voeding houd je je lichaam gezond en ben je een goed voorbeeld voor de kinderen die je begeleidt. Daarom ondersteunt ViaViela gastouders met bijscholing over gezonde voeding en voedingspatronen voor kinderen én voor volwassenen.

 

Volg de training gezonde voeding!


  • Draag bij aan een gezonde generatie
  • Verhoog de kwaliteit van je opvang
  • Maak je eigen voedingsbeleid
  • Online te volgen, in je eigen tijd
Meer informatie

Educatief programma

Via diverse werkvormen leren gastouders alles over gezonde voeding. Zo hebben gastouders van ViaViela gratis toegang tot een online cursus over gezond gewicht. Daarnaast worden er door het hele land workshops, themabijeenkomsten en gastouderkringen georganiseerd om op interactieve wijze aan de slag te gaan met gezonde voeding. 

Jouw eigen gezonde voedingsbeleid

Op het gebied van voorlichting over gezonde voeding werkt ViaViela samen met het Voedingscentrum. Op basis van de betrouwbare informatie van het Voedingscentrum worden gastouders begeleid bij het maken van hun eigen gezonde voedingsbeleid dat past binnen hun opvang.

„Mijn opvangkinderen verwen ik met gezond eten en lekkere, verantwoorde tussendoortjes“ Gastouder Petra, ambassadeur Gezonde voeding

Kiezen voor Gezond en duurzaam

De voedselkeuzes die je maakt zijn van invloed op jezelf en op de aarde. Ga jij graag voor een groenere opvang? Kies dan bewust voor voedsel dat duurzaam geproduceerd is. Misschien zelfs in je eigen moestuin! In onze bijscholing leer je dat gezond, duurzaam en lekker eten goed samengaan!

Ik word graag een gezonde gastouder