Jouw kind, de beste kinderopvang

Onze visie op kinderopvang

ViaViela gelooft in gastouderopvang in een kleinschalige en huiselijke omgeving waarbij het opbouwen van een veilige gehechtheidsrelatie met het kind op de eerste plaats komt. Alleen dan kunnen kinderen zich veilig voelen en de wereld gaan ontdekken. 

We hebben oog voor de eigenheid van ieder kind. Alle kinderen zijn welkom bij ViaViela. Ook kinderen die extra zorg nodig hebben.

ViaViela biedt kinderen ruimte om te ontdekken. Zo kunnen kinderen zelf de leiding nemen in hun eigen ontwikkeling en vol zelfvertrouwen opgroeien tot een zelfstandig en uniek individu.


Pedagogisch beleid

Onze visie op gastouderopvang zie je terug in alles wat we doen. Ook ons pedagogisch beleid sluit hierbij aan: het vertaalt onze visie naar uitgangspunten voor het pedagogisch handelen van onze gastouders.

Een ViaViela gastouder is zich bewust van haar eigen handelen en geeft op eigen manier invulling aan de vier pedagogische basisdoelen van prof. J.M.A. Riksen Walraven, zoals genoemd in de Wet Kinderopvang. Deze doelen vormen de basis van ons pedagogisch beleid. 

ViaViela ondersteunt gastouders door hen te voorzien in verschillende tools die helpen het pedagogisch beleid in de praktijk te brengen.

                                  

Lees meer over het pedagogisch beleid en het handelen van onze gastouders.