Neem een bestaande vestiging over van ViaViela

Franchise overnemen

Als je interesse hebt in ondernemen bij ViaViela zijn er twee opties. Je kunt zelf een vestiging openen of je neemt een bestaande franchise over. Op deze pagina vertellen we je meer over deze laatste optie en beantwoorden veelgestelde vragen.

De franchiseformule van ViaViela

ViaViela is opgericht in 2005. De eerste 5 jaar lag de focus op de bemiddeling van gastouderopvang binnen de familie. Vanaf 2010 heeft ViaViela een andere strategische route gekozen en is de draai gemaakt naar voornamelijk bemiddeling tussen ouders en gastouders die elkaar nog niet kennen. Binnen enkele jaren werd ViaViela marktleider en we hebben nu ongeveer 20% marktaandeel. We bemiddelen gastouders in nagenoeg alle steden en dorpen in Nederland.

Veel van onze ondernemers zijn al lange tijd bij ons aangesloten. Er zijn zelfs nog ondernemers die al in 2005 bij ons zijn gestart. Ze hebben dan meestal een goedlopende vestiging opgebouwd, waar vaak ook één of meerdere medewerkers in meewerken. In de loop van de jaren zijn er franchisenemers die besluiten dat zij hun bedrijf willen verkopen. Dat kan bijvoorbeeld zijn omdat ze met pensioen willen gaan of omdat ze een andere stap in hun carrière willen maken.

Bestaand klantenbestand overnemen
Een hoofdkantoor dat je helpt
Goede naamsbekendheid
Direct omzet
Veel vrijheid

Als ondernemer bij ViaViela sluit je je aan bij een bewezen succesvolle formule. Je sluit je aan bij de marktleider in gastouderopvang. In totaal bemiddelt ViaViela meer dan 3.500 gastouders via ruim 40 vestigingen.

ViaViela positioneert zichzelf niet als hard of soft franchise, maar als full franchise. Een formule waarbij de volledige dienstverlening reeds is uitgewerkt en jij alle focus kunt leggen op het bouwen van je eigen netwerk van ouders en gastouders. Een kwaliteitsbureau dat alles levert voor jou om een onderscheidend product in de markt neer te zetten.

Ondernemen bij ViaViela

Meer uit het leven halen. Genieten van meer vrijheid, meer balans in je leven, meer op jouw manier en meer uitdaging. ViaViela biedt je een nieuwe weg. Een weg waarin je zoveel meer bent en betekent. Als ondernemer bij ViaViela kun je ook nog eens goed verdienen en doe je het niet alleen.

Download de brochure

De meest gestelde vragen over een vestiging overnemen

 • Hoe ziet een dag als franchisenemer bij ViaViela eruit?

  Als ondernemer bij ViaViela heb je heel erg veel afwisseling in je werk. Je bent in contact met nieuwe ouders die op zoek zijn naar opvang, probeert ouders en gastouders aan elkaar te koppelen, begeleidt gastouders in de opvang, geeft advies op pedagogisch of ondernemersgebied, lost problemen op en zorgt dat de contractadministratie goed geregeld is. Geen dag is hetzelfde. Samen met je medewerkers ben je de hele dag in de weer om een groep gastouders te coachen en te begeleiden. Zo zorg je ervoor dat jouw vestiging elke maand weer een goede omzet draait.

 • Wat zijn de kosten van een overname?

  Als je een bestaande franchise overneemt, dan neem je een bestaand klantenbestand over. Daarvoor betaal je een vergoeding aan de huidige ondernemer. Voor het starten van een franchise heb je sowieso een klein bedrag nodig om de opstart te kunnen maken. Dat is zowel bij een overname van een bestaande franchise, als bij de opstart van een nieuwe vestiging. Denk daarbij aan een bedrag van zo’n € 5.000,- tot € 10.000,-.

  Bij een overname van een bestaande franchise is de investering vaak groter en afhankelijk van de omzet van de vestiging. Toch hoef je dit niet direct uit eigen middelen te financieren. Er zijn namelijk allerlei financieringsmogelijkheden. Onze ervaring is dat we er met een kandidaat altijd wel uit komen. Dus laat je niet afschrikken door eventuele kosten die je moet maken. Wij leggen je graag uit hoe dit werkt en wat dit voor jou betekent.

  Natuurlijk denk je na over kosten. Maar in het voorbereidingstraject dagen wij je vooral ook uit om na te denken over opbrengsten. Uiteindelijk zijn de kosten van overnames door nieuwe ondernemers nog altijd binnen enkele jaren terugverdiend. En natuurlijk haal je er ondertussen ook gewoon een salaris uit. En heb je een uitzonderlijk goed draaiende vestiging, dan genereer je ook een uitzonderlijk inkomen.

 • Wat zijn de vereisten om franchisenemer bij ViaViela te worden?

  Bij ViaViela passen mensen die gepassioneerd werken. Die power hebben en die graag in contact zijn met allerlei verschillende mensen. Ervaring in pedagogiek is geen vereiste, interesse en de bereidheid om je verder te ontwikkelen op dit vlak natuurlijk wel.
  Onze ondernemers zijn vooral commercieel, ondernemend en dienstverlenend. Hebben bijvoorbeeld ervaring opgedaan in de arbeidsbemiddeling of de reisbranche. En zoeken dan een uitdaging waar ze ook echt even iets meer toevoegen in de maatschappij. Die combinatie vind je bij ViaViela.

  Er zijn ook collega’s die ervaring hebben als manager in de kinderopvang. En die heel graag voor zichzelf wilden beginnen. Maar ja een kinderdagverblijf, dan zit je meer vast aan openingstijden en grote investeringen. Die keuze maakt niet iedereen. Dan is het runnen van je eigen gastouderbureau de perfecte oplossing.

  Om alle ballen tegelijk hoog te kunnen houden is het HBO niveau een vereiste. Beschik je niet over een opleiding op dit niveau, maar heb je het verkregen door ervaring? Dat kan ook, dan testen we dat.

 • Hoeveel uur werk je als ondernemer en heb je vrijheid?

  Een ondernemer is minimaal 24 uur per week aan het werk. Maar in de beginjaren sta je sowieso altijd aan. Komt er een appje of een mailtje, dan zoek je even een moment om te reageren. Kortom, ondernemen bij ViaViela is goed te combineren met het ouderschap. Hard werken op de momenten dat het jou uitkomt, maar ook tijd en ruimte om te zorgen voor je kinderen.

  Ondernemen met ViaViela is ook zoveel meer vrijheid. Zo veel meer werken op de momenten dat het jou uitkomt. Zo veel meer autonomie, het doen zoals jij het wil. En daardoor meestal ook zoveel meer inkomen. Want alles wat jij extra doet en omzet oplevert, daar word jij natuurlijk direct beter van.

 • Welke regio’s zijn beschikbaar ter overname?

  Er zijn op dit moment verschillende regio’s beschikbaar voor overname. Gezien de gevoeligheid in de markt publiceren we deze informatie niet hier op de website. Daarnaast komt het ook voor dat een ondernemer alleen nog maar tegen ons in vertrouwen heeft verteld binnen enkele jaren te willen gaan stoppen. Soms moeten ze zelf ook nog even wennen aan dit besluit. Maar wil je weten of er nu of binnen afzienbare tijd mogelijk een kans komt in jouw regio, neem dan contact met ons op. Wij bekijken graag de mogelijkheden. En is er niet direct een kans, dan bewaren we graag je gegevens voor een kans die misschien in de toekomst nog gaat komen.

  Onze franchisenemer Suzanne Houx informeerde eens naar de mogelijkheden. Die waren er toen niet. 3 jaar laten kwam er een kans en hebben wij haar gebeld. Een half jaar later nam zij een goed draaiende vestiging over.

Interesse in het overnemen van een vestiging?

We vertellen je graag meer over de huidige mogelijkheden.

Neem contact op met onze recruiter Lisa