Welkom bij ViaViela

Hoe werkt een mogelijke overname?

Overweeg je om persoonlijke, strategische of bedrijfseconomische overwegingen, afscheid te nemen van je gastouderbureau? En ben je op zoek naar een overnamepartij? Dan gaan wij graag met je in gesprek. ViaViela heeft inmiddels veel ervaring met dit soort processen en kan je goed helpen. Uiteraard is discretie en het zo goed mogelijk zorgen voor alle belangen van de betrokkenen (medewerkers, gastouders, ouders, kinderen en eigen organisatie) een belangrijke voorwaarde.

Direct contact opnemen
gastouder met kindjes
Ruime ervaring met overnametrajecten
Veel te bieden aan ouders en gastouders
Gespecialiseerd in gastouderopvang
Al bijna 20 jaar marktleider
Landelijke organisatie met veel kennis én lokaal ondernemerschap

Ik heb een gastouderbureau

En overweeg te stoppen met mijn activiteiten.

Lees snel verder

Ik ben gastouder

En ik wil (misschien) overstappen naar een ander gastouderbureau.

Overstappen als gastouder

Ervaringen tot nu toe

ViaViela heeft veel ervaring met overnametrajecten. Meerdere gastouderbureaus zijn eerder met ons in gesprek gegaan, wat heeft geresulteerd in succesvolle samenwerkingsvormen. De afgelopen jaren hebben we onder andere de volgende gastouderbureaus in verschillende vormen in onze organisatie opgenomen:

  • Spring Kinderopvang  (Noord-Brabant)
  • Gastouderbureau-onderdeel van Stichting SKN (Flevoland)
  • Gastouderbureau KION (Gelderland)
  • Gastouderbureau G4 (Noord-Brabant)
  • MIK Kinderopvang (Limburg)
  • Gastouderbureau Rijssen – Nijverdal (Overijssel)
  • Alles Kids Nieuwegein (Utrecht)
  • Gastouderbureau Midas (Noord-Holland)
Meisje geeft de planten water

“De gastouderactiviteiten zijn 25 jaar onderdeel geweest van onze organisatie en belangrijk voor ons is dat wij bij de verkoop van onze gastoudertak geen imagoschade in de markt zouden oplopen. Dat is de reden dat wij voor ViaViela hebben gekozen, omdat zij al heel veel ervaringen hebben met dit soort processen en ons zeer goed door dit proces hebben geleid.”

“ViaViela is het grootste gastouderbureau van Nederland en specialist op het gebied van gastouderopvang. Zij kunnen onze ouders en gastouders de volledige ondersteuning bieden die nodig is. De organisatie heeft nauwe contacten met het ministerie en branchepartijen en is altijd goed geïnformeerd over de laatste ontwikkelingen; de kwaliteit staat altijd voorop. ViaViela heeft gastouders naar de toekomst toe veel te bieden, zowel in financiële betrouwbaarheid als in scholing en ondersteuning. Met het volste vertrouwen dragen wij de gastouderopvang aan hen over. ViaViela is een leuke en professionele partij waarmee wij ook voor de toekomst de samenwerking op zullen zoeken.”

“Onze ouders en gastouders hebben het proces zeer prettig gevonden, ondanks dat wij hebben aangegeven te stoppen. Daarnaast kwamen zij hun afspraken goed na.”

“Wij wilden ons bewust meer gaan concentreren op onze kernactiviteiten. Ondanks dat we de gastouderopvang een warm hart toedragen en dat dit onderdeel is van de totale opvangbehoefte van ouders hebben we besloten om onze gastouderactiviteiten over te dragen aan ViaViela. Zij zijn voor 100 % gespecialiseerd in gastouderopvang.”

“Wij hebben voor ViaViela gekozen omdat zij veel te bieden hebben aan gastouders, goed voor onze ouders zorgen en veel doen voor de gastoudersector in zijn algemeenheid.”

“Na 15 jaar jaar ons eigen gastouderbureau te hebben gerund, merkten wij dat we schaalgrootte nodig hadden om verder te professionaliseren. Dat lukte alleen niet. Daarom hebben we besloten om de gastouderactiviteiten te verkopen aan ViaViela. Door hun 100 % focus en omvang kunnen zij de bij ons aangesloten gastouders veel meer bieden, dan dat wij dat zouden kunnen.”

“Wij vertrouwen erop dat ViaViela goed zorgt voor onze gastouders en ouders. Deze zijn tenslotte al jarenlang klant bij ons en dragen wij met veel vertrouwen over.”

“Wij zijn erg tevreden met de nieuwe aanbieder van gastouderopvang. Wij zijn bijna op dezelfde condities overgegaan en merken echt dat ViaViela een bureau is met zeer veel ervaring en zeer professioneel werkt. De overstap door de overname verliep dan ook zeer geruisloos en was zeer goed voorbereid door beide partijen.”

Ouder

Marktleider gastouderopvang

ViaViela is al bijna 20 jaar gespecialiseerd in gastouderopvang. Met 40 vestigingen door heel Nederland, zijn we verantwoordelijk voor de opvang van meer dan 13.000 kinderen per week. Bij ViaViela kijken we elke dag hoe we gastouderschap verder professionaliseren. We zien ontwikkelingen in de toekomst, vertalen deze naar concrete oplossingen voor vandaag en nemen ouders en gastouders hier in mee. Met als resultaat: een goed begin voor de toekomstige generatie.

Lees meer over ViaViela

Met ViaViela in gesprek

Heb jij een gastouderbureau en wil je vertrouwelijk en vrijblijvend in gesprek over de mogelijkheden van een overname? Bel dan met Hubèr Agterberg (06-53977879), mail naar h.agterberg@viaviela.nl of vul het contactformulier in.

Vul het formulier in