Waarom ViaViela

Bemiddeling en matching

ViaViela kent haar gastouders als geen ander. We hebben veel persoonlijk contact, bezoeken regelmatig de opvanglocatie en besteden veel aandacht aan hun persoonlijke ontwikkeling. Ben jij op zoek naar een geschikte gastouder voor jouw kind(eren)? Wij gaan samen met jou op zoek naar de beste match!

Bemiddeling en matching

Vind jouw gastouder in 5 stappen

Wij helpen je bij het vinden van een geschikte gastouder. Zo simpel is het.

1

Meld je aan en vul je opvangwensen in

2

Wij nemen contact met je op

3

Jij maakt kennis met gastouders

4

Jij kiest jouw gastouder

5

De opvang kan starten

Op zoek naar een gastouder

Tijdens onze kennismaking bespreken we jouw opvangwensen. We geven je een toelichting op de mogelijkheid om kinderopvangtoeslag aan te vragen en we maken een berekening van de kosten. Tegelijkertijd gaan we op zoek naar de beste gastouder voor jou en je kind(eren).

Ontmoet jouw gastouder

Zodra we een gastouder hebben gevonden die voldoet aan jouw wensen, ga jij met haar kennismaken. Tijdens het kennismakingsgesprek kun jij al je vragen stellen en bespreekt de gastouder met jou hoe het er binnen haar opvang aan toegaat. Je krijgt natuurlijk een rondleiding om een goede indruk te krijgen van de opvang.

Is er de juiste klik?

Dan gaan we de opvang verder in orde maken. Dat betekent dat jij samen met je gastouder opvangafspraken maakt en je afspreekt hoe je jouw kind gaat laten wennen aan de opvang. Nadat alle administratieve zaken in orde zijn, kan de opvang gaan starten!

 

ViaViela ondersteunt, faciliteert en bewaakt de kwaliteit

  • Tussenevaluatie
  • Minimaal twee bezoeken per jaar op de opvanglocatie
  • Deskundigheidbevordering van de gastouder
  • Ouderevaluatie (jaarlijks)
  • Nieuwsbrieven
  • Klantenservice
  • Kenniswijzer met protocollen en richtlijnen
  • Ondersteuning in communicatie tussen ouder en gastouder
  • Veel gestelde vragen op Viaviela.nl
Wat we doen

Bereken jouw kosten kinderopvang

Ten opzichte van andere vormen van kinderopvang is gastouderopvang gemiddeld 20% goedkoper. Ben jij benieuwd wat opvang door een gastouder in jouw situatie kost ten opzichte van een kinderdagverblijf, BSO of ongesubsidieerde/informele opvang?

Bereken jouw kosten

Vaste contactpersoon

Iedereen die kiest voor ViaViela (zowel ouders als gastouders) krijgt een vaste contactpersoon. En dat is altijd iemand bij jou in de regio. Op die manier kennen we de omgeving, weten we wat er speelt en kunnen vragen rondom de gastouderopvang snel en persoonlijk beantwoord worden. Wij geloven in ons succes dat we op deze manier door heel Nederland, in iedere regio een persoonlijk netwerkwerk van ouders en gastouders hebben opgebouwd. Dat voelt persoonlijk en vertrouwd.

Altijd bereikbaar

Heb je een vraag over je administratie, opvangcontracten, het goedkeuren van uren, je betalingen of heb je zelf een pedagogische vraag? Ook onze medewerkers van de Klantenservice staan voor je klaar. Of je nu belt, mailt of rechtstreeks via ons systeem een vraag stelt, je krijgt snel en duidelijk antwoord. Zo houden we jouw gastouderopvang tot in de puntjes geregeld!

Enthousiast over ViaViela?

Wij helpen je bij het vinden van een geschikte gastouder. Zo simpel is het.