Kiezen voor een gastouder

Voordelen

Je kind laten opvangen door een gastouder heeft veel voordelen. Niet zo gek dus dat steeds meer ouders de unieke manier van opvang bij een gastouder ontdekken. Wij zetten de belangrijkste voordelen voor je op een rij.

Vind je gastouder

Voordelen gastouderopvang

Professionele kinderopvang
Erkende gastouder
Vertrouwd gezicht
Eén-op-één aandacht
Afspraken op maat

Professionele kinderopvang

Gastouderopvang is een officiële vorm van kinderopvang. Dit betekent dat je, mits je aan alle voorwaarden voldoet, recht hebt op kinderopvangtoeslag. Deze toeslag ontvang je iedere maand via de overheid en is een tegemoetkoming in je opvangkosten. Gebruikmaken van een gastouder scheelt je dus direct in je opvangkosten! Daarnaast zijn al onze gastouders gediplomeerd en blijven zij zich ontwikkelen op pedagogisch en opvoedkundig vlak.

Kinderopvangtoeslag

Erkende gastouder

De gastouder die je bij ons vindt, heeft een registratie in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). In dit kwaliteitsregister staan alleen gastouders en opvanglocaties die voldoen aan de door de overheid gestelde opleidings- en kwaliteitseisen. Zo ben je altijd verzekerd van de beste opvang.

Kwaliteitsregister

Onderzoek gastouderopvang

Onderzoek van de Universiteit van Leiden bevestigt dat kinderen in de gastouderopvang zich prettiger voelen dan hun leeftijdgenoten op een kinderdagverblijf. Door de groepsgrootte ligt het geluidsniveau laag, ervaren kinderen meer rust en is er meer ruimte voor één op één aandacht. Jonge kinderen slapen hierdoor vaak beter en komen niet oververmoeid thuis.

Naar het onderzoek

Vertrouwd gezicht

Met een gastouder kies je voor zekerheid; je kiest de gastouder waar jij een goed gevoel bij hebt. Ook weet je precies wie er voor jouw kind zorgt als jij aan het werk bent. Voor je kind betekent een gastouder opvang door een veilig en vertrouwd gezicht. Met name voor jonge kinderen is die hechting met een vaste verzorger heel belangrijk.

Eén-op-één aandacht

Je kind groeit op in een veilige, huiselijke omgeving met een vaste verzorger. En veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling. Jouw kind mag zichzelf zijn en groeit op zijn of haar eigen manier, onder de vertrouwde begeleiding van de gastouder.

Afspraken en opvang op maat

Jouw opvangwensen en de behoeften van je kind vormen het uitgangspunt bij gastouderopvang. De afspraken die je maakt met je gastouder draaien dan ook vooral om de vraag ‘wat heeft jouw kind nodig?’ Zo loopt het vaste ritme van je baby bij je gastouder gewoon door of kan je kind ook tijdens opvangdagen met vriendjes afspreken of sporten. Gastouderopvang is opvang die helemaal past. Bij jou én bij jouw kind.

Hoe het werkt

Enthousiast over gastouderopvang?

Wij helpen je bij het vinden van de gastouder voor jouw gezin. Zo simpel is het.