Gastouderbureau ViaViela

Kwaliteit gastouderopvang

Vertrouwen is een voorwaarde om je kind met een gerust hart achter te kunnen laten op de opvang. Vertrouwen in de kundigheid van de verzorger en in de veiligheid van de opvanglocatie.

kwaliteit gastouderopvang

Voorwaarden

Een ViaViela gastouder is in het bezit van alle benodigde diploma’s. Ook zorgen we ervoor dat de opvanglocatie veilig en gezond is. Dit doen we door onze gastouders regelmatig te bezoeken en na te gaan of de locatie aan alle veiligheids- en hygiënevoorschriften voldoet. De GGD controleert daarnaast ook of gastouders en gastouderbureaus aan de gestelde voorwaarden voldoen.

Bekijk voorwaarden gastouderopvang

Kwaliteitsregister

In Nederland kennen we een kwaliteitsregister binnen de kinderopvang. Alle kinderopvangorganisaties en -professionals die volgens de overheid aan de juiste opleidings- en kwaliteitseisen voldoen om (de bemiddeling van) kinderopvang te verzorgen staan hierin geregistreerd. Wij zijn blij met dit Landelijk Register Kinderopvang (LRK) en de kwaliteitseisen waaraan opvangorganisaties en hun professionals moeten voldoen om hierin geregistreerd te worden en te blijven. Daarom heeft iedere ViaViela-vestiging en iedere gastouder die wij bemiddelen, een actieve LRK-registratie. Zo weet je zeker dat de opvang waar jij voor kiest veilig, gecontroleerd en goed geregeld is.

Kwaliteitsregister

Jaarlijkse bezoeken

ViaViela heeft een belangrijke rol om ervoor te zorgen dat onze gastouders verantwoorde gastouderopvang bieden. Dit doen we door onze gastouders regelmatig te bezoeken. Jouw vaste contactpersoon (die ook de vaste begeleider van je gastouder is) en je gastouder controleren samen of de locatie aan alle veiligheids- en hygiënevoorschriften voldoet. Daarnaast bieden we gastouders permanente educatie aan en ondersteunen we hen op pedagogisch vlak.

Wat we doen

Toezicht GGD

GGD’s (Gemeentelijke Gezondheidsdiensten) controleren in opdracht van de gemeente of de, in het Landelijk Register Kinderopvang geregistreerde gastouders en gastouderbureaus, voldoen en blijven voldoen aan de geldende criteria. Gastouderbureaus worden ieder jaar geïnspecteerd, gastouders ontvangen om de twee jaar een GGD inspecteur op hun opvanglocatie. Wordt er niet aan de geldende voorwaarden en kwaliteitseisen voldaan, dan volgt uitschrijving uit het register.

Landelijk Register Kinderopvang (LRK)

Enthousiast over ViaViela?

Wij helpen je bij het vinden van een geschikte gastouder. Zo simpel is het.