Veelgestelde vragen

Scholing en EHBO

Heb je een vraag over een ander onderwerp of staat jouw vraag er niet tussen? Stel je vraag dan (na inloggen) via de button Contact in Mijngastouderburo.nl.

Naar Mijngastouderburo.nl
Vlinder

Scholing

EHBO

 • Mag ik mijn EHBO certificaat elders behalen?

  Uiteraard is het toegestaan om jouw EHBO certificaat elders te behalen. Zorg er in dat geval voor dat je per e-mail een kopie van je nieuwe certificaat aan jouw contactpersoon van ViaViela stuurt. Houd er ook rekening mee dat de kosten van de cursus voor eigen rekening zijn. Benieuwd welke certificaten geaccepteerd zijn in de kinderopvang? Check dan deze lijst.

 • Wanneer verloopt mijn EHBO certificaat?

  Je EHBO certificaat verloopt elke twee jaar. Drie maanden voor de daadwerkelijke verloopdatum ontvang je van ons een bericht waarin we je hierop wijzen. Vanaf dat moment kun je je direct inschrijven voor de herhalingscursus. Wil je zelf controleren wanneer jouw EHBO certificaat verloopt? Log dan in op jouw persoonlijke pagina in Mijngastouderburo.nl.

 • Moet ik de EHBO herhalingscursus op de website van Livis zelf betalen?

  Het is niet de bedoeling dat je zelf kosten gaat maken voor het herhalen van de EHBO. Deze herhalingscursus is namelijk door ViaViela al voor je aangekocht. Kom je op de website van Livis in de betalingsmodule terecht? Ga dan niet verder, maar stuur een bericht via de knop ‘Contact’ via je persoonlijke pagina in Mijngastouderburo.nl. Wij zorgen ervoor dat de cursus alsnog kosteloos voor je wordt klaargezet. We informeren je direct als deze klaar staat.

 • Hoe schrijf ik mij in voor de EHBO herhalingscursus?

  ViaViela vindt het belangrijk dat jij een geldig EHBO certificaat hebt. Daarom hebben wij de herhalingscursus al voor je gekocht bij Livis. Via je persoonlijke pagina in Mijngastouderburo.nl volg je de online theorie en plan je een praktijksessie bij jou in de buurt. Klik achter ‘Eerste Hulp aan baby’s en kinderen’ op ‘Naar Livis Campus’. Je komt nu op de website van Livis terecht. Vanaf 3 maanden voor de verloopdatum van je EHBO certificaat staat de gewenste cursus al voor je klaar. Het is niet mogelijk om de EHBO cursus eerder te plannen of te volgen.

 • Kan mijn partner ook de EHBO herhalingscursus volgen?

  Het is uiteraard mogelijk om samen met jouw partner de EHBO cursus te herhalen. Voor jou als gastouder is de cursus gratis, voor je partner zijn er kosten aan verbonden. Via deze link kun je jouw partner inschrijven.