Gastouder worden

Verdiensten gastouder

Zou jij willen werken als gastouder? Dan ben je vast benieuwd naar je inkomen! Je werkt als gastouder niet in loondienst, maar als zelfstandig ondernemer. Je inkomen is daarbij afhankelijk van een aantal keuzes. Ga je bijvoorbeeld fulltime of parttime aan de slag? Zijn al je opvangplaatsen bezet? En wat is je opvangtarief per uur? Welke keuzes je ook maakt, je hebt als gastouder al snel een goed inkomen. Bekijk hieronder de voorbeeldberekeningen en zie dat je bijvoorbeeld parttime ook goede verdiensten hebt. Wil je meer weten of zelf een berekening maken? Meld je dan vrijblijvend aan of download de gratis rekentool.

Verdiensten gastouder

Verdien tot wel €4.000,-

Met de handige en gratis rekentool van ViaViela kun je eenvoudig een inschatting maken van jouw verdiensten als gastouder. Kijk maar eens wat er gebeurd met je inkomen als je met een ander uurtarief rekent of meer of minder dagen gaat werken.

Download de gratis rekentool
Baby met speelgoed

€2.800 netto p/mnd

3 opvangdagen

Stel je gaat 3 dagen in de week aan de slag als gastouder. Je vangt dan per dag gemiddeld 5 kinderen op met een uurtarief van €7,00 per uur / per kind. Je verdient dan al ruim €2.800 netto p/mnd.

€3.750 netto p/mnd

5 opvangdagen

Wanneer je fulltime aan de slag gaat als gastouder, en je werkt 5 dagen per week. Dan loopt je inkomen al snel verder op bijna €3.750 netto p/mnd.

“Omdat ik mijn bezetting door het jaar goed op orde heb, verdien ik een heel mooi jaarsalaris.”

Milou, gastouder

“Als gastouder heb ik niet alleen meer vrijheid, maar verdien in ook meer dan bij het kinderdagverblijf!”

Hanneke, gastouder

“Ik indexeer ieder jaar mijn uurtarief, zodat mijn inkomen stijgt. Zo kan ik hogere kosten blijven opvangen en blijft mijn maandinkomen ook goed.”

Sandra, gastouder

Vergelijking andere banen in de zorg

Wanneer we een vergelijking maken met andere inkomens in de zorg, zie je dat je als gastouder al snel meer kan verdienen.
Dus wil jij een volgende stap maken in je carrière met veel vrijheid en een goed inkomen? Meld je dan direct aan, en wij geven je alle informatie die je nodig hebt.

Vrijblijvend aanmelden

Bij ViaViela besteden we veel aandacht aan het zelfstandig ondernemerschap van gastouders. We geven je niet alleen tools om je uurtarief te berekenen, we geven je ook tips en adviezen. We ondersteunen je graag om jouw gastouderopvang, jouw eigen bedrijf zo optimaal mogelijk te exploiteren. Daarom schrijven we nieuwsberichten over dit onderwerp, verzorgen we webinars en nodigen we je uit voor workshops. Ook helpen we je op het moment dat een ouder niet op tijd betaalt. Wil je graag meer weten over de ondersteuning die ViaViela biedt of heb je interesse in onze Gastoudergids boordevol financiële en fiscale tips?

Zelf een berekening op maat maken?

Download nu onze handige gratis rekentool.

Downloaden