Praktische informatie voor gastouders

Tools en downloads

Als gastouder wil je natuurlijk goed voorbereid starten. Hoe zit het met belastingaangifte doen, wat kun je eigenlijk verdienen? En hoe zorg je ervoor dat je pedagogisch voldoet aan de vereisten? Ook als je al een tijdje gastouder bent, wil je je blijven ontwikkelen en staan er handige downloads op deze pagina.

Vlinder

Verdien tot wel €4.000,-

Met de handige en gratis rekentool van ViaViela kun je eenvoudig een inschatting maken van jouw verdiensten als gastouder. Kijk maar eens wat er gebeurd met je inkomen als je met een ander uurtarief rekent of meer of minder dagen gaat werken.

Download de gratis rekentool
Baby met speelgoed

Speciaal voor jou

Door onze jarenlange ervaring in gastouderopvang, hebben we veel kennis opgebouwd en blijven we materialen voor gastouders ontwikkelen en onze ondersteuning aan gastouders uitbreiden. Een aantal van deze materialen delen we al graag met je via ons kennismakingspakket.

Download het kennismakingspakket

Gastoudergids

Hoe richt jij de zakelijke kant van je gastouderopvang in op een manier die het beste bij jou past? Hoe maak je gebruik van de financiële kansen en mogelijkheden en zorg je ervoor dat je meer overhoudt van je gastoudervergoeding? Je leest het in de Gastoudergids.

Download de Gastoudergids
Kind met komkommer

Handboek Pedagogiek voor gastouders

Van iedere pedagogisch professional in Nederland wordt verwacht dat deze werkt volgens de vier pedagogische basisdoelen. Maar wat betekenen deze theoretische doelen nou eigenlijk voor je dagelijkse opvang? ViaViela helpt je op praktische wijze bij het vinden het antwoord op deze vraag.

Download het handboek Pedagogiek voor gastouders

Voordelen van oma als gastouder

Maak je als ouder gebruik van erkende opvang door opa of oma? Dan kun je kinderopvangtoeslag aanvragen. Op deze manier maak je gebruik van vertrouwde opvang én opa en oma behouden een inkomen. In de brochure lees je alles over de voordelen, wat oma gaat verdienen en meer.

Download de brochure

Een dag naar oma

Verzorg jij de opvang van jouw kleinkinderen? Dan hebben wij een leuk voorleesverhaal voor jou. In dit verhaal lees je hoe de kinderen de warmte en liefde van opa en oma voelen tijdens een opvangdag. In de vertrouwde omgeving van opa en oma kunnen kinderen volledig zichzelf zijn.

Download het verhaal Een dag naar oma
Gastouderbureau ViaViela