Wat ga je doen als ondernemer bij ViaViela?

Ben je nieuwsgierig naar wat ondernemen bij ViaViela inhoudt? Dan wil je natuurlijk als eerste weten wat je precies doet en hoe jouw dag als franchisenemer bij ViaViela eruit ziet.

Wat zijn je werkzaamheden?

Als franchisenemer bij ViaViela run je als zelfstandig ondernemer je eigen gastouderbureau. Je bent een echte bemiddelaar en brengt ouders en gastouders bij elkaar. Een ViaViela gastouderbureau bestaat uit een netwerk van zo’n 30 tot 200 gastouders die samen al snel 100 tot 800 kinderen opvangen. Als franchisenemer ben jij de spil tussen die opvangrelaties. Klinkt dynamisch? Dat is het ook.

Plannen maken & uitvoeren

Zo stel je een eigen jaarplan op, waarin je de plannen uitwerkt voor het beheer en de uitbouw van jouw vestiging. Vanuit jouw eigen kantoor (aan huis of ergens op locatie) weet je op een zelfstandige manier je plannen uit te voeren. Je bent niet bang om je handen uit de mouwen te steken en hebt dagelijks contact met gastouders en vraagouders. Je brengt ze bij elkaar, sluit nieuwe contracten en beantwoordt vragen. Ondertussen werf je nieuwe gastouders en vraagouders en bewaak je de kwaliteit van de opvang. Dit doe je door het bezoeken van opvanglocaties, het voeren van evaluatiegesprekken en het ondersteunen van gastouders op pedagogisch vlak.

Medewerkers

Afhankelijk van in welke fase jouw onderneming zich bevindt, heb je ook één of meerdere medewerkers in dienst. Jij bepaalt zelf wie je aanneemt, voor hoeveel uren, wanneer en op welke taken je deze medewerker(s) inzet.

>

40

franchisevestigingen in Nederland

>

3500

gastouders in bemiddeling

>

13000

kinderen wekelijks in de opvang

10000

gemiddelde maandomzet franchisevestiging

Hoe ziet je dag eruit?

In de ochtend check je even je mail, en de actiepunten voor de dag. Daarna ga je op weg naar een evaluatiegesprek bij een gastouder. Je evalueert de opvang en ziet dat de baby die er onlangs bij is gekomen heerlijk rustig in de box ligt.

Bezoek gastouders

Dan rijd je door naar je volgende locatie en neem je een risico-inventarisatie af bij een gastouder die net verhuisd is, zodat ook haar nieuwe opvanglocatie weer aan alle richtlijnen voldoet. Onderweg bel je een aantal ouders en gastouders om vragen te beantwoorden en stuur je een paar app-berichtjes. Het derde bezoek van deze dag is weer een evaluatie. Dit keer bij een relatief nieuwe gastouder die nog wat hulp en advies kan gebruiken in het maken van afspraken met ouders en vinden van nieuwe opvangkinderen.

Planning & samenwerking

Na deze afspraak ga je op weg naar huis, waar je nieuwe ouders belt die op zoek zijn naar een opvangplek voor hun kindje. Medewerkers van afdeling New Business op het hoofdkantoor hebben deze ouders al gesproken en de opvangvraag goed in kaart gebracht. Zo kun jij deze opvangvraag nu direct uitzetten bij een aantal gastouders. Daarna bel je een ouder om de opvang te evalueren. En als laatste leg je nog een casus voor aan een collega franchisenemer.

Aan het einde van de dag verwerk je je bezoeken van de ochtend en app je nog even met een aantal gastouders. Zo voor vandaag is het klaar. Morgen kijk je wel weer verder!

Bekijk hoe de dag van Karlijn eruitziet

Ondernemen bij ViaViela

Meer uit het leven halen. Genieten van meer vrijheid, meer balans in je leven, meer op jouw manier en meer uitdaging. ViaViela biedt je een nieuwe weg. Een weg waarin je zoveel meer bent en betekent. Als ondernemer bij ViaViela kun je ook nog eens goed verdienen en doe je het niet alleen.

Download de brochure

De voordelen van een franchise: je hebt een team achter je

Het mooie van ondernemen bij ViaViela is dat je het niet allemaal alleen hoeft te doen. Vanuit ons centrale kantoor bieden we je uitgebreide ondersteuning.  Jij ervaart vanaf dag één de voordelen van onze samenwerking op het gebied van onze bewezen marketing- en communicatiemiddelen, onze gedigitaliseerde omgeving en de door ons ontwikkelde dienstverlening.

Hoe wij jou ondersteunen

  • We voorzien je continu van potentiële nieuwe klanten.
  • Een volledig geïntegreerde online klantenportal helpt je bij het organiseren van al je klantinformatie.
  • Onze afdeling marketing ondersteunt je bij de inzet van lokale marketing- en communicatiemiddelen.
  • Centrale verwerking van alle incasso’s en betalingen.
  • Een pedagogisch specialist zorgt voor het pedagogisch beleid en vertaalt de Wet kinderopvang en toetsingskaders naar producten en werkprocessen.
  • Onze klantenservice is altijd bereikbaar voor vragen van jouw gast- en vraagouders.
  • Je kunt sparren met collega franchisemanagers over het runnen van je gastouderbureau.
  • Standaard formats voor offertes en overeenkomsten.
  • We onderhouden landelijke contacten met branchepartijen en voeren een actieve lobby om jouw belangen onder de aandacht te brengen.
  • Je kunt deelnemen aan inspiratiesessies, workshops of landelijke dagen om kennis en ervaringen met andere franchisenemers uit te wisselen.

Enthousiast geworden?

Dan gaan we graag met jou in gesprek. In ons kennismakingstraject leer je ons en wij jou beter kennen.

Reageer direct