Met ViaViela in gesprek

Kennismakingstraject van ViaViela voor potentiële franchisenemers

Leuk je te ontmoeten! Wij zijn benieuwd naar jou. Maar jij bent vast ook nieuwsgierig naar ons. Tijdens ons traject van kennismaking tot start leren we elkaar beter kennen en kijken we of we samen willen gaan ondernemen!

 

Vlinder

De kennismaking bestaat uit 4 stappen

1

Online kennismaking met ViaViela

2

Test of je het juiste profiel hebt om te ondernemen

3

Uitgebreide informatie over de markt, concurrentie en formule-afspraken

4

Aan de slag met marktonderzoek en ondernemingsplan

Kennismaking

Onze eerste kennismaking bestaat uit:

 • Een telefonische kennismaking, waarbij wij graag meer vertellen over het ondernemerschap binnen ViaViela en de mogelijkheden in jouw regio. Wij zijn dan ook benieuwd naar jouw ervaring en overweging om meer te willen weten over het ondernemerschap binnen ViaViela.
 • ViaViela toetst op de ondernemerscompetenties die nodig zijn om succesvol een eigen gastouderbureau onder de vlag van ViaViela te exploiteren. Dit doen wij met een DISC- gedragsanalyse en drijfverenanalyse. Deze geeft een waardevol en compleet beeld van de interactie tussen gedrag en drijfveren.

Enthousiast? Tijd voor een geheimhoudingsverklaring

Zijn we allebei enthousiast? Dan tekenen we een geheimhoudingsverklaring voor het vervolgtraject. Zo kunnen we meer informatie met je delen. Informatie die jij kunt gebruiken om je een beeld van ons te vormen. Dit doen wij d.m.v. een presentatie die online plaatsvindt.

Wanneer de eerste kennismaking positief is verlopen, word je uitgenodigd voor een persoonlijke kennismaking.

Vervolgproces

 • Drijfverengesprek met Operationeel Directeur Yvonne  Wie ben jij, Wat drijft jou en passen ViaViela en jij bij elkaar?
 • Informatiegesprek met Franchisemanager Niki Visser: Jouw verzorgingsgebied (marktinformatie / concurrentie), afspraken verdeling ontvangen vergoedingen bemiddeling en begeleiding, beschikbare portefeuille in jouw gebied en overige zakelijke afspraken waar je rekening mee moeten houden.
 • Ontvangst Pré-contractueel informatiedocument (PID) Met alle gepresenteerde informatie en format opleidingsovereenkomst, format franchiseovereenkomst.
 • Marktonderzoek en ondernemersplan inclusief kennismaking met franchisenemers en met de huidige franchisenemer in het gebied (als dit van toepassing is).

Na elk onderdeel van het proces kunnen beide partijen ervoor kiezen om niet verder te gaan naar de volgende stap.

Ondernemersplan

Verloopt de verkenning voor ons allebei positief, dan ga je aan de slag met jouw ondernemersplan en exploitatiemodel. In deze fase kun je met al je vragen bij ons terecht. Tenslotte presenteer je jouw plan en model aan ons en besluiten we samen of we gaan starten!

Het opstarttraject duurt drie maanden. (Soms kan dit korter omdat wij hierin afhankelijk zijn van de gemeente waar jij woont. Zij zijn verantwoordelijk voor jouw registratie in het LRK. In de wet is vastgelegd dat de gemeente maximaal een termijn van 10 weken hiervoor mag nemen.)

In de periode van 3 maanden helpen we je bij het opstarten van je eigen bedrijf en leren we je alles over de branche en over onze werkwijze. Onderdeel van dit traject zijn in ieder geval:

 • 6 interne opleidingsdagen met workshops op het gebied van wet- en regelgeving, dienstverlening, pedagogiek, leadopvolging en marketing
 • Een aantal korte online modules
 • Meelopen met een ervaren vestiging
 • Inschrijving KVK
 • Inspectie door de GGD voor de opname van jouw gastouderbureau in het LRK
 • Registratie!

Aanvullende scholing

Beschik je nog niet over een afgeronde pedagogische opleiding? Geen probleem. Samen kijken we welke aanvullende pedagogische scholing voor jou van toegevoegde waarde kan zijn. Een van de mogelijkheden is het volgen van een tweedaagse branche-erkende scholing voor bemiddelingsmedewerkers.

Enthousiast geworden? Dan gaan we graag met jou in gesprek.

Reageer direct