Waarom ViaViela

Voor geregistreerde gastouders

Ben je als gastouder al aangesloten bij een gastouderbureau, maar heb je (ook) interesse in ViaViela? Misschien wil je naast je andere bureau ook met ViaViela gaan werken. Of overweeg je zelfs om volledig naar ViaViela over te stappen. We geven je graag een overzicht van wat je van en bij ViaViela kan verwachten. Denk daarbij aan de ondersteuning die we je bieden en de mogelijkheden op het gebied van scholing. We geven je ook informatie over hoe wij je helpen om de overstap te maken.

voor gastouders

Hulp bij je keuze

Een overstap naar een ander gastouderbureau kan de nodige vragen oproepen. Mag je wel bij meerdere bureaus aangesloten zijn en wat betekent een overstap voor de ouders. We hebben de meest gestelde vragen, met daarbij de antwoorden, voor je op een rijtje gezet. We helpen je graag om je keuze om wel of niet over te stappen makkelijker te maken.

 • Wat heeft ViaViela mij allemaal te bieden?
 • Gaan ouders meer betalen als ik overstap?
 • Moeten ouders direct mee overstappen?
 • Kost overstappen mij extra administratie?
 • Mag ik bij meerdere bureaus aangesloten zijn?

Veel gestelde vragen

 • Gaan ouders meer betalen als ik overstap?

  Nee, zij gaan niet meer betalen. We vinden het belangrijk om de overstap soepel te laten verlopen. Jouw ouders kunnen daarom onder dezelfde voorwaarden mee overstappen.
 • Moeten ouders direct mee overstappen?

  Nee, dat is niet nodig. Je kunt met nieuwe gezinnen de overstap maken en bestaande gezinnen via je oude gastouderbureau laten lopen. Ze mógen natuurlijk wel direct mee overstappen.
 • Kost overstappen mij extra administratie?

  Nee hoor. Overstappen voelt misschien als een drempel, maar ViaViela neemt het werk voor je uit handen. Zo kun jij bezig blijven met waar jij goed in bent: gastouder zijn.

Overstappen naar ViaViela

Kies jij ervoor om de overstap naar ViaViela te maken, dan organiseren we dat samen. Na een persoonlijke kennismaking zorgt ViaViela voor een juiste registratie in het LRK, je krijgt toegang tot scholing, jouw persoonlijke administratie en de Kenniswijzer boordevol informatie. En stappen ouders meteen mee over? Dan maken we dat administratief netjes in orde.

Stap nu over Waarom ViaViela

Grote landelijke organisatie persoonlijk en dichtbij

Als marktleider in Nederland heeft ViaViela de meeste kennis en contacten in de branche. Maar met 50 lokale vestigingen door het heel Nederland woont er altijd een contactpersoon bij jou in de buurt, die jou persoonlijk met raad en daad bijstaat. Bij ViaViela profiteer je van de voordelen van een landelijke organisatie én dagelijks persoonlijk contact.

Wat we doen voor gastouders
Kind op een speeltoestel

Speciaal voor jou

Door onze jarenlange ervaring in gastouderopvang, hebben we veel kennis opgebouwd en blijven we materialen voor gastouders ontwikkelen en onze ondersteuning aan gastouders uitbreiden. Een aantal van deze materialen delen we al graag met je via ons kennismakingspakket.

Download het kennismakingspakket

Interesse in ViaViela?

Meld je dan vandaag nog aan!

Aanmelden