Waarom ViaViela

Wat we doen

Stel: je kiest voor een gastouder bij jou in de buurt. Iemand waarbij jij een goed gevoel hebt en waar je je kind met een gerust gevoel achterlaat als je aan het werk bent. Jullie zijn het eens over de opvangvergoeding die je gaat betalen en je kind kan er meteen terecht. Waarom zou je dan nog een gastouderbureau inschakelen? Je kunt dit immers ook samen regelen. Niet dus. Niet als je graag zekerheid hebt over de kundigheid van je gastouder, de kwaliteit en veiligheid van de opvanglocatie én je in aanmerking wil komen voor kinderopvangtoeslag over de opvang die je afneemt.

gastouderopvang

Toezicht op kwaliteit

Door het afnemen van gastouderopvang verplicht via een gastouderbureau te laten lopen, bouwt de overheid extra toezicht in op de kwaliteit van de opvang. Je mag van je gastouderbureau dan ook verwachten dat het haar taak als kwaliteitsbewaker goed uitvoert. Bij ViaViela zien we op verschillende manieren toe op de kwaliteit van jouw opvang.

Kwaliteit gastouderopvang Voorwaarden

 

Toezicht op kwaliteit gastouderopvang

Gastouderopvang zonder zorgen

Kwaliteit in de opvang van kinderen valt niet in één hokje te plaatsen, maar wil je als ouder in ieder aspect van je klantbeleving terugzien. Met onze dienstverlening bieden we een sterke basis voor die brede kwaliteit. Dankzij onze jarenlange ervaring met het bemiddelen van ouders en gastouders, weten we precies wat goede opvang inhoudt. En dan bedoelen we niet alleen dat de opvang goed is, maar ook alles eromheen. Goede administratieve, financiële en fiscale begeleiding. Een goed online urenregistratiesysteem, goede informatie over regelgeving rond gastouderopvang en intensieve (pedagogische) ondersteuning van alle gastouders.

  • Goede administratie

    Jouw gastouderbureau moet ervoor zorgen dat jij jouw opvang administratie op een goede manier bij kunt houden. Deze administratie heb je nodig als je aanspraak wilt maken op kinderopvangtoeslag voor de uren gastouderopvang die je afneemt. ViaViela heeft een online (financieel) administratiesysteem waarin opvanguren makkelijk, snel en overzichtelijk worden geregistreerd. Waar je ook bent, je kunt altijd inloggen in je persoonlijke opvang administratie. Je gastouder registreert uren, jij keurt ze goed. Zo heb je controle over jouw administratie.
  • Veilige betalingen

    Neem je opvang af bij een gastouder en ontvang je hiervoor kinderopvangtoeslag, dan wil Belastingdienst Toeslagen kunnen zien dat je jouw gastouder ook daadwerkelijk uitbetaalt. Bij ViaViela worden al je betalingen daarom automatisch geregistreerd. Snel en eenvoudig via onze Stichting Gastoudergelden. Met onze Stichting Gastoudergelden weet je bovendien zeker dat jouw betaling altijd bij je gastouder terechtkomt. Wat er ook gebeurt. Zo hebben je gastouder en jij 100% zekerheid over een veilige betaling.
  • Ontwikkeling van gastouders

    Je gastouder is naast pedagogisch professional ook je aanspreekpunt bij vragen, de veiligheidsexpert, EHBO’er en zelfstandig ondernemer. Al deze petten vragen om een brede kennis. Bij ViaViela begrijpen we dat een gastouder nooit is uitgeleerd. Daarom investeren we doorlopend in de scholing en ontwikkeling van je gastouder. En stimuleren we een leven lang leren met de ViaViela Academie, dé opleidingsplek voor gastouders.

Opvoedkundige en pedagogische ondersteuning

Gastouderbureau ViaViela houdt de pedagogische kennis van je gastouder steeds up-to-date. Zo ontvangt je gastouder pedagogische nieuwsbrieven, helpen we haar een pedagogisch werkplan opstellen en kan zij trainingen volgen. ViaViela vindt het belangrijk dat iedere gastouder zichzelf blijft ontwikkelen als professional. Hier wint iedereen bij: je gastouder, wij, jij en vooral: jouw kind!

Pedagogisch beleid
Pedagogische ondersteuning voor gastouders

Voor de toekomstige generatie

Bij ViaViela kijken we elke dag hoe we gastouderschap verder professionaliseren. We zien ontwikkelingen in de toekomst, vertalen deze naar concrete oplossingen voor vandaag en nemen ouders en gastouders hierin mee. Met als resultaat: een goed begin voor de toekomstige generatie.

Waarom ViaViela

Enthousiast over ViaViela?

Wij helpen je bij het vinden van een geschikte gastouder. Zo simpel is het.