Deltion college

Gastouderroute

Heb jij de keuze gemaakt om jouw eigen gastouderopvang te beginnen, maar je hebt nog niet het juiste diploma? Met de Gastouderroute MBO-2 Helpende Zorg en Welzijn van het Deltion College, kun je in 6-8 maanden je diploma halen. Wil je meer weten of heb je interesse? Meld je vrijblijvend aan en wij nemen contact met je op.

Aanmelden

In het kort

Online lessen
Online leeromgeving
Stage
6-8 maanden
Erkend diploma

Gastouderroute van het Deltion

De gastouderroute is een online opleiding. Je volgt de gastouderopleiding in een groep van 10-20 deelnemers. Jullie volgen samen 10 online lessen in een periode van 18 weken en krijgen coaching van je docent. Naast de theorielessen doe je praktijkervaring op bij een erkende gastouder bij jou in de buurt, door middel van minimaal 1 dag per week stage. Zo bereid je je voor op de volgende examenonderdelen:

 • Centraal examen generieke vakken (Nederlands en rekenen niveau 2F)
 • Stage-uren
 • Praktijkexamens (die je uitvoert op je stage-adres)
 • Opdrachten van 2 keuze-delen
 • Opdrachten behorende bij de lessen
 • Verslag coachingsgesprekken

Als jij de onderdelen uit het examendossier met een voldoende afrondt, dan ontvang je een erkend MBO-2 Helpende Zorg en Welzijn diploma.

Deltion aan het woord

Deltion is dé aanbieder van om- en bijscholing voor volwassenen. De ontwikkeling van studenten staat bij Deltion centraal. Daarom geloven wij dat elke jongere en volwassene die bij ons studeert, recht heeft op goed onderwijs dat perfect aansluit bij de arbeidsmarkt. We dagen studenten uit om het beste uit zichzelf te halen. Zowel persoonlijk, als in hun vakmanschap. Daarom leveren we aantrekkelijk onderwijs dat klaar is voor de toekomst. Zo kunnen onze studenten blijven groeien, een leven lang.

Praktische informatie

 • Duur

  De opleiding zelf duurt 18 weken. Inclusief intakegesprek en afronding heb jij je diploma in 6-8 maanden in je bezit. Lukt het niet om je diploma in deze tijd te behalen? Je hebt de mogelijkheid om de opleiding (tegen betaling) te verlengen met 5 of 10 weken.
 • Studiebelasting

  De opleiding omvat 10 online lesmomenten van 3 uur. Daarnaast loop je 18 weken, minimaal 1 dag per week stage bij een gastouder bij jou in de buurt. De studiebelasting naast deze onderdelen bedraagt ca. 8 uur per week. Deze tijd heb je nodig om je lessen voor te bereiden en opdrachten te maken.
 • Locaties

  Dit betreft een online opleiding. De lessen volg je dus vanuit huis.
  Je loopt stage bij een gastouder bij jou in de buurt.
  De centrale examens Nederlands en rekenen maak je in Zwolle.
 • Toelatingseisen

  Om te kunnen starten met de Gastouderroute heb je geen specifieke opvang-ervaring nodig. In principe kun je met, ten minste een VMBO-diploma, met deze MBO-opleiding starten. Om je niveau van de generieke vakken Nederlands en rekenen te bepalen (niveau 2F), maak je een instaptoets. De uitslag van deze toets bepaalt of je toegelaten wordt.
 • Erkend diploma

  Ben je geslaagd? Dan ontvang je een erkend MBO-2 diploma Helpende Zorg en Welzijn. Het diploma wordt gewoon thuisgestuurd!
 • Kosten

  De kosten voor de Gastouderroute Helpende Zorg & Welzijn Niveau 2 bedragen €1.799,-. Voldoe jij aan de voorwaarden van ViaViela, dan betalen wij een groot deel van je opleiding en verzeker jij ons ervan dat je in ieder geval de eerste periode met ons samenwerkt. Hierdoor kan je totale korting oplopen tot 95% waardoor je de opleiding bijna gratis kan volgen.

“Ik had nog niet de juiste vooropleiding, maar doordat ik een toelatingstoets mocht doen, mocht ik toch starten en heb ik mijn diploma nu bijna op zak!”

Cindy

“Door het stagelopen leer ik ook in de praktijk hoe ik een goede gastouder kan worden.”

Gerda

“Deze opleiding geeft me niet alleen nieuwe kennis, maar ook het vertrouwen om die kennis toe te passen in de praktijk.”

Aisha

ViaViela betaalt mee

ViaViela is altijd op zoek naar startende gastouders. We willen je heel graag ondersteunen in het opstarten van jouw eigen gastouderopvang en samen bouwen aan een fijne, stevige en langdurige relatie. En daar hebben we natuurlijk iets voor over! Dat betekent dat we graag met jou willen kijken of je, naast onze gratis begeleiding tijdens je opleiding, in aanmerking komt voor een studieovereenkomst met ViaViela. Wij betalen dan een groot deel van je opleiding en jij verzekert ons ervan dat je in ieder geval de eerste periode met ons samenwerkt. Hierdoor kan je totale korting oplopen tot 95% waardoor je de opleiding bijna gratis kan volgen. Wacht dus niet en meld je direct aan!

Aanmelden

Meer weten of direct starten

Meld je gratis en vrijblijvend aan en ontvang direct een mail met extra informatie over de gastouderroute en wat ViaViela je te bieden heeft ter ondersteuning. En besluit je te gaan starten? Dan ontvang je van ons de gegevens over hoe je kunt inschrijven, betalen én profiteren van de materialen van ViaViela.

Direct aanmelden