Helpdesk

Persoonlijke profielpagina maken

Voor ouders begint de zoektocht naar goede opvang steeds vaker via internet. Niet voor niets dat wij alle gastouders de mogelijkheid geven om een eigen online profielpagina in te richten. Met je persoonlijke profielpagina presenteer je jezelf aan (aanstaande) ouders die op zoek zijn naar een gastouder.

Vlinder

Maak je persoonlijke profielpagina

Als je jezelf aanmeldt als gastouder van ViaViela krijg je de gelegenheid om een persoonlijke profielpagina aan te maken, die je (eventueel samen met jouw ViaViela contactpersoon) kunt vullen. Een deel van de ingevulde gegevens wordt online getoond. Alle overige velden zijn alleen zichtbaar voor jou en ViaViela. Profielpagina’s van gastouders van ViaViela zijn bedoeld om ouders te helpen bij hun keuze voor een gastouder. Slechts een beperkt aantal gegevens zijn zichtbaar voor alle ouders. Je volledige profielpagina is alleen zichtbaar voor ouders die zich bij ViaViela hebben geregistreerd.

Hoe ziet een profielpagina eruit?

Met je profielpagina presenteer je jezelf online aan (aanstaande) ouders die op zoek zijn naar een geschikte gastouder. Een profielpagina bestaat uit foto’s en persoonlijke informatie: Het is belangrijk dat je je profielpagina zo volledig mogelijk invult. Het gaat er tenslotte om dat een vraagouder die op zoek is naar een gastouder, een goed beeld van jou krijgt.

Je profielpagina vullen

Als je je profielpagina gaat vullen doorloop je de volgende stappen:

 • Persoonsgegevens

  De meeste persoonsgegevens heb je al bij je aanmelding ingevuld. Je hoeft daarom alleen de ontbrekende gegevens nog aan te vullen.
 • Profielafbeelding

  Als je jezelf gaat presenteren op je persoonlijke online profielpagina, dan kan een foto van jezelf niet ontbreken. Kies een foto die een goede eerste indruk geeft van jou als persoon.

 • Tarief

  Hier vul je in welk bruto uurtarief je hanteert. Als gastouder bij Viaviela bepaal je zelf je uurtarief. Gemiddeld verdient een gastouder bij ViaViela tussen de EUR 6,00 en EUR 6,50 per kind per uur.

  Wanneer je opvang aan huis biedt bij je opvanggezin (nanny-opvang) betekent dit dat je uurtarief in ieder geval het wettelijk minimumloon moet zijn, ongeacht het aantal kinderen dat je opvangt. Jouw persoonlijke uurtarief kan daardoor hoger liggen, een gastouder aan huis verdient bij Viaviela tussen de EUR 16 tot 22 per uur.

 • Foto’s

  Om ouders een goede indruk te geven van de opvanglocatie, moet je minimaal één en kun je maximaal vier foto’s aan je profielpagina toevoegen.

  We adviseren je om foto’s van je omgeving, hobby’s, interesses te laten zien, bijvoorbeeld de slaapruimte(s), de speelhoek, de tuin of het terras, eventuele huisdieren, (voor)leesboeken of knutselmaterialen.

  Mocht je alleen opvang bieden bij de ouder thuis, laat dan aan de hand van foto’s zien wat je belangrijk vindt bij de opvang van de kinderen.

  Vergeet niet om er een leuk onderschrift bij te zetten!

  Let op! Foto’s die je in het profiel opneemt mogen bovendien geen inbreuk maken op rechten van anderen. Als de foto bijvoorbeeld door een ander is gemaakt, heb je toestemming nodig van de maker om de foto op te nemen in het profiel. In verband met privacy-aspecten is het niet toegestaan om foto’s van personen te gebruiken.

 • LRK

  Als je al in het Landelijke Register Kinderopvang (LRK) staat geregistreerd, vul je hier je LRK-nummer in. Dit wordt niet getoond in je profiel.
 • Opleidingen en ervaring

  Voor ouders is het natuurlijk van belang om te weten welke opleiding(en) en ervaring je hebt. Geef aan welke opleiding(en) en cursussen je hebt genoten. Natuurlijk vul je je ervaring als gastouder in, maar denk bijvoorbeeld ook aan leesmoeder, overblijfmoeder, coach van een hockeyteam, heb je gewerkt op een kinderdagverblijf, etc. Met andere woorden, geef een goed beeld van wat je in huis hebt en wat je opvangkinderen kunt bieden.
 • Motivatie

  Voor ouders is het belangrijk om te weten aan wie ze hun meest waardevolle bezit toevertrouwen. Voor jou als gastouder is het dan ook heel belangrijk om hen te laten weten wie je bent en wat je motiveert om opvang te bieden. Juist daarin kun je je onderscheiden van andere gastouders. Hier kun je wat meer over jezelf vertellen, Denk bijvoorbeeld ook aan: Waarom ben je gastouder geworden? Wat vind je belangrijk als gastouder? Hoe ziet een gemiddelde opvangdag er voor jou uit?
 • Opvanglocatie

  Hier kun je aangeven op welke locatie jij opvang wilt bieden. De meeste ouders kiezen ervoor om de opvang van hun kind(eren) bij de gastouder thuis te laten plaatsvinden. Er zijn echter ook ouders die liever willen dat jij als gastouder bij hen thuis komt. Dit noemen we ook wel nanny-opvang.

 • Opvangdagen

  Hier vink je aan:

  • Op welke dagen je opvang kunt bieden. Om teleurstellingen te voorkomen is het van belang dat je dit overzicht actueel houdt.
  • Of je alleen vaste opvang biedt of ook flexibele opvang. Bij flexibele opvang ben je bereid om per week de opvangdagen en -tijden af te stemmen met de ouder(s). Dit is bijvoorbeeld ideaal voor ouders die in onregelmatig dienstverband werken.
  • Voor welke leeftijden je opvang wilt bieden. Bied je bijvoorbeeld alleen dagopvang of ook buitenschoolse opvang (voor kinderen ouderen dan 4 jaar)?

Profiel online zetten

Zijn alle stappen in je profiel gevuld? Kies dan voor de optie ‘bekijk je profiel’. Je ziet vervolgens een voorbeeld van jouw persoonlijke profielpagina. Dit is wat ouders ook te zien krijgen. Ben je tevreden? Prima, dan kun je je profiel goedkeuren en vervolgens de gegevens versturen. Je profiel is dan direct zichtbaar voor zoekende ouders.

Hulp nodig?

We hebben een handige instructievideo voor je gemaakt waarin we stap voor stap toelichten hoe je je profielpagina aanvult en online plaatst. Heb je toch nog vragen of vind je het prettig om samen naar je profiel te kijken? Neem dan contact met ons op via de onderstaande gegevens. Wij helpen je graag!

Bekijk de instructievideo