MBO KIKI

Gastouderopleiding

Wil jij gaan werken als gastouder, maar ben je nog niet in het bezit van het juiste diploma? Met de online Gastouderopleiding van MBO KIKI, kun je in 6 maanden je diploma halen. Wil je meer weten of heb je interesse? Meld je vrijblijvend aan en wij nemen contact met je op.

Aanmelden

In het kort

Fysiek of online les
Online leeromgeving
Stage
6 maanden
Erkend diploma

Gastouderopleiding van MBO KIKI

Je volgt de gastouderopleiding in een groep van 12-26 deelnemers. Je doorloopt 7 modules in een periode van 6 maanden. Iedere module bestaat uit:

 • Een les (fysiek of online)
 • Online opdrachten
 • Stage-uren
 • Praktijkopdrachten
 • Intervisie

Naast de 7 modules volg je 2 keuzedelen (Gastouder is een vak!) om jezelf te verdiepen en te verbreden op het gastouderschap. Ook doe je examen Nederlands, rekenen en loopbaan- en burgerschap. Als laatste komt alles samen in een praktijkexamen dag op locatie. Wanneer je alle examens met een voldoende hebt afgerond, ontvang je het erkende diploma MBO-2 Helpende Zorg en Welzijn.

KIKI aan het woord

De opleidingen bij MBO KIKI staan in het teken van persoonlijke ontwikkeling, kwaliteit en praktijk. Je krijg begeleiding van een vaste docent en de lessen worden live verzorgd. We werken met een bewezen deeltijd formule. Deze effectieve vorm van lesgeven en de koppeling naar de praktijk, leiden tot ons hoge slagingspercentage. Je krijgt elke 2 weken 1 dag live les en/of twee avonden les in ons virtueel klaslokaal, in vaste lesgroepen. De opleiding is daardoor goed te combineren met een gezin, baan of stage.

Praktische informatie

 • Startdata

  13 mei 2024 (online)
  25 mei 2024 (fysiek)
  27 juni 2024 (online)
  4 september 2024 (online)
  28 september 2024 (fysiek)
  15 oktober 2024 (online)
 • Duur

  Door een strak georganiseerd en goed studieprogramma behaal je versneld jouw MBO-diploma. De studieduur verschilt per student. Het is maatwerk en de inspanning van de student kan de studieduur beïnvloeden. Je kunt jouw diploma in 6-8 maanden halen.
 • Studiebelasting

  De opleiding omvat 7 modules verdeeld over 6 maanden. Per module besteed je in totaal 17 uur aan het volgen van een online of fysieke les, voorbereiding van de les en het maken van (online) opdrachten. Daarnaast loop je per module 14 uur stage.
 • Locaties

  Dit is in principe een online opleiding. Je volgt de lessen vanuit huis, maar dat kan ook op locatie. De opdrachten maak je sowieso in een online leeromgeving.
  Je loopt stage bij een gastouder in de buurt.
  De centrale examens Nederlands en rekenen maak je op een locatie bij jou in de buurt.
  Het praktijkexamen vindt plaats in Spakenburg.
 • Toelatingseisen

  Om met deze opleiding te kunnen starten moet je minimaal beschikken over een MBO-1 diploma, een VMBO, een overgangsbewijs HAVO of VWO naar het vierde leerjaar of een diploma Zorghulp/MBO Basisopleiding Helpende Zorg en Welzijn. Je bent 18 jaar of ouder, je beheerst de Nederlandse taal op minimaal 2F niveau, je beschikt over digitale vaardigheden, je hebt werkervaring en ervaring met werken met kinderen. Daarnaast vindt er voordat je start een intakegesprek plaats. Hiervoor lever je een CV en motivatiebrief in. Aan de hand van het gesprek, je CV en de motivatiebrief wordt er gekeken of de opleiding bij jou past en of de opleiding voor jou haalbaar is.
 • Erkend diploma

  Ben je geslaagd? Dan ontvang je een erkend MBO-2 diploma Helpende Zorg en Welzijn.
 • Kosten

  De kosten voor de Gastouderopleiding Helpende Zorg en Welzijn niveau 2 bedragen € 1.700,-. Voldoe jij aan de voorwaarden van ViaViela, dan betalen wij een groot deel van je opleiding en verzeker jij ons ervan dat je in ieder geval de eerste periode met ons samenwerkt. Hierdoor kan je totale korting oplopen tot 95% waardoor je de opleiding bijna gratis kan volgen.

Wat gastouders zeggen over de gastouderopleiding

“De lessen bij KIKI worden met een aanstekelijk enthousiasme gegeven. En omdat ik een vaste docent heb weet ik altijd bij wie ik moet zijn met vragen.”

Olga

“Hoewel ik al veel ervaring heb met kinderen leer ik bij KIKI veel bij waardoor ik straks als gastouder echt kwaliteit kan bieden.”

Sanaa

“De online lessen samen met andere kandidaten zijn niet alleen heel leerzaam, maar ook gezellig!”

Anne

ViaViela betaalt mee

ViaViela is altijd op zoek naar startende gastouders. We willen je heel graag ondersteunen in het opstarten van jouw eigen gastouderopvang en samen bouwen aan een fijne, stevige en langdurige relatie. En daar hebben we natuurlijk iets voor over! Dat betekent dat we graag met jou willen kijken of je, naast onze gratis begeleiding tijdens je opleiding, in aanmerking komt voor een studieovereenkomst met ViaViela. Wij betalen dan een groot deel van je opleiding en jij verzekert ons ervan dat je in ieder geval de eerste periode met ons samenwerkt. Hierdoor kan je totale korting oplopen tot 95% waardoor je de opleiding bijna gratis kan volgen. Wacht dus niet en meld je direct aan!

Aanmelden

Meer weten of direct starten?

Meld je gratis en vrijblijvend aan en ontvang direct een mail met extra informatie over de gastouderroute en wat ViaViela je te bieden heeft ter ondersteuning. En besluit je te gaan starten? Dan ontvang je van ons de gegevens over hoe je kunt inschrijven, betalen én profiteren van de materialen van ViaViela.

Aanmelden