ViaViela Academie

Bewegen

Bewegen is belangrijk voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Bewegen levert bij jonge kinderen een belangrijke bijdrage aan motorische, persoonlijke, sociale en emotionele vaardigheden. Daarnaast heeft het ook een positief effect op bot- en spierontwikkeling, hersenontwikkeling en preventie van overgewicht. Er zijn ook steeds meer aanwijzingen dat bewegen een positief effect heeft op leerprestaties.

Wat leer je?

In dit thema komen verschillende onderdelen aan de orde die te maken hebben met bewegen. Van speelse beweegactiviteiten voor kinderen, voorbeeldgedrag en bewegen, tot het uitleggen van een beweegactiviteit. Plezier in bewegen staat in die activiteiten centraal.

Wat levert het op?

  • Je weet het thema Bewegen aan het pedagogisch kwaliteitshuis te verbinden.
  • Je hebt meer kennis over de motorische ontwikkeling van kinderen per leeftijdsfase.
  • Je bent in staat een eigen beweegactiviteitenprogramma te maken.

De ViaViela Academie biedt alles op het gebied van scholing voor gastouders. Je vindt er een groot aanbod van modules, verdeeld over relevante onderwerpen en thema’s van nu. Een workshop, herhalingscursus of verdiepende e-learning volgen? Je doet het via de ViaViela Academie. Lees meer over opleiding en scholing.

Opleiding en scholing

 

Interesse in de cursus Bewegen?

Meld je dan nu gratis en vrijblijvend aan of neem contact op met Gastouderbureau ViaViela in jouw regio en vraag naar de mogelijkheden.