ViaViela Academie

Gezonde voeding

Als gastouder ben je voor ouders een partner in gezonde opvoeding. Door binnen je opvang bewust gezonde voeding aan te bieden, stimuleer je een gezonde leefstijl bij je opvangkinderen. Zo help je kinderen bij het leggen van een gezonde basis, waar zij een leven lang plezier van hebben. De module is gebaseerd op de informatie en adviezen van het Voedingscentrum.

Wat leer je?

Je leert alles over gezonde voeding en voedingspatronen voor volwassenen én kinderen en over de gezonde keuzes die je kunt maken binnen jouw opvang. Onderwerpen zoals de Schijf-van-Vijf, voedingsschema’s, gezonde traktaties en tussendoortjes, duurzame voeding en (moes)tuinieren komen aan bod.

Wat levert het op?

  • Jouw eigen voedingsbeleid.
  • Je weet alles over gezonde traktaties en gezond broodbeleg.
  • Je weet hoe je jouw voedingsbeleid het beste kan communiceren richting ouders.

De ViaViela Academie biedt alles op het gebied van scholing voor gastouders. Je vindt er een groot aanbod van modules, verdeeld over relevante onderwerpen en thema’s van nu. Een workshop, herhalingscursus of verdiepende e-learning volgen? Je doet het via de ViaViela Academie. Lees meer over opleiding en scholing.

Opleiding en scholing

 

Interesse in de cursus Gezonde voeding?

Meld je dan nu gratis en vrijblijvend aan of neem contact op met Gastouderbureau ViaViela in jouw regio en vraag naar de mogelijkheden.