ViaViela Academie

Professioneel ondernemen

Als gastouder opereer je binnen de Wet Kinderopvang. In deze module leer je over de vastgestelde kwaliteitseisen en hoe je hieraan kan voldoen. Ook kom je erachter wat het zelfstandig ondernemerschap inhoudt, hoe je nieuwe klanten kunt werven en een volwaardig inkomen kunt verdienen.

Wat leer je?

Je leert hoe je een stevig fundament bouwt voor jouw eigen gastouderopvang. Als zelfstandig werkende gastouder maak je op het gebied van financiën, verzekeringen en belastingen jouw eigen keuzes. Deze module helpt je de mogelijkheden op een rij te zetten en stelt je in staat om een start te maken met je eigen gastouderplan op financieel en marketinggebied.

Wat levert het op?

  • Je kent het wettelijk kader voor gastouderopvang en de eisen waaraan jij als gastouder moet voldoen.
  • Je kent je rechtspositie en weet wat je rechten en je plichten zijn.
  • Je kan een reëel financieel plan maken op basis van je uurtarief, werkdagen en het aantal kindplaatsen dat je gaat bieden.
  • Je kan een actieplan maken om je opvang te promoten.

De ViaViela Academie biedt alles op het gebied van scholing voor gastouders. Je vindt er een groot aanbod van modules, verdeeld over relevante onderwerpen en thema’s van nu. Een workshop, herhalingscursus of verdiepende e-learning volgen? Je doet het via de ViaViela Academie. Lees meer over opleiding en scholing.

Opleiding en scholing

 

Interesse in de cursus Professioneel ondernemen?

Meld je dan nu gratis en vrijblijvend aan of neem contact op met Gastouderbureau ViaViela in jouw regio en vraag naar de mogelijkheden.