20 december 2019

Baby-educatie voor gastouders

Nieuw! ViaViela heeft een educatief pakket ontwikkeld waarin je alles leert over de ontwikkeling van baby’s. Dit pakket bestaat onder andere uit een online cursus, workshop en andere materialen.

In samenwerking met Kiki training en coaching

Deze week heeft gastouderbureau ViaViela – in samenwerking met Kiki training en coaching – een educatief pakket over de ontwikkeling van baby’s gelanceerd. Dit pakket bestaat onder andere uit een online cursus, workshop en andere materialen waarmee ViaViela zich de komende periode extra richt op de opvang van baby’s.

Verdiepen van kennis en vaardigheden

De online leermodule over baby’s gaat onder andere in op de ontwikkeling van het babybrein en veilige hechting met de gastouder. Ook de invloed van stress op baby’s en het belang van sensitief responsief reageren komt aan bod. Door middel van theorie, voorbeelden en concrete opvoedkundige adviezen verdiepen gastouders hun kennis en vaardigheden.

Aantal baby’s in de gastouderopvang groeit

De afgelopen jaren zien we het aantal baby’s dat door gastouders wordt opgevangen toenemen. Bezochten in 2015 nog zo’n 58.000 kinderen tussen de 0 en 3 jaar een gastouder, in 2019 is dit aantal met 12% gestegen naar 65.000 kinderen. Een belangrijke reden hiervoor is de kleinschaligheid: een gastouder biedt opvang in een rustige, huiselijke omgeving en kan zich volledig richten op de specifieke behoeften van een kind. Met het oog op het aantal zeer jonge kinderen in de gastouderopvang, vind ViaViela het belangrijk om extra kennis gericht op de verzorging van baby’s aan te bieden.

Alle onderdelen van het nieuwe baby-educatie pakket zijn gratis toegankelijk voor alle gastouders van ViaViela.