9 juli 2019

Een kijkje achter de schermen bij gastouder Annemarie

Iedere gastouder geeft op haar eigen manier invulling aan haar gastouderopvang. Maar hoe leuk is het om eens bij een andere gastouders binnen te kijken? Gastouder Annemarie laat graag zien wat haar opvang zo bijzonder maakt.

Gastouder Annemarie

Na haar studie aan de Pabo werk Annemarie 10 jaar in de basis onderwijs en op een kinderdagverblijf. Maar omdat ze haar eigen kinderen pas ’s avonds zag, besloot Annemarie om haar eigen kleinschalige kinderopvang te starten. Sinds augustus 2018 werkt ze als gastouder in haar eigen gastouderopvang ‘Binnenstebuiten’. Waar de opvangkinderen zich kunnen ontwikkelen door middel van vele binnen- en buiten speel mogelijkheden.

Zijn wie ze willen zijn

Wat gastouderopvang ‘Binnenstebuiten’ zo uniek maakt is de rustige locatie in Lieshout, de huiselijke sfeer en het contact met binnen én buiten. Haar interesse in dieren en natuur zie je terug in haar opvang. Zo heeft Annemarie kipjes in haar tuin lopen die ze graag bezoekt met de opvangkinderen. Annemarie is een voorstander van zelf ontdekkend leren. “Kinderen ontdekken zo veel door het spelen. Opgroeien mag een klein avontuur zijn!” Annemarie bied haar opvangkinderen veilige kaders waarbinnen ze zich kunnen ontwikkelen en waar hun fantasie geprikkeld wordt. Bijvoorbeeld door openeind speelgoed.

Voldoening

Annemarie geniet ervan als haar opvangkinderen zelf fantasierijk kunnen spelen. “Kinderen kunnen zichzelf zo goed vermaken en veel van elkaar leren. Fantastisch hoe ze activiteiten en spelen verzinnen.”

Uitdaging

Annemarie is nu een jaar werkzaam in haar eigen gastouderopvang. In het begin vond ze het financiële stuk van haar opvang wel spannend. Maar gelukkig is ze uit de opstartfase en draait gastouderopvang ‘Binnenstebuiten’ op volle toeren!

“Kinderen mogen bij mij op avontuur, ontdekken wie ze zijn!” – Annemarie Schrama, Gastouderopvang Binnenstebuiten