6 februari 2018

Personenregister Kinderopvang

Vanaf 1 maart 2018 komt er een register dat gegevens verzamelt van iedere volwassene die woont, werkt of aanwezig is op een locatie waar kinderen worden opgevangen. Dit register heet het Personenregister Kinderopvang (PRK). 

Veiligheid in de kinderopvang

Kinderen fijn en veilig laten opgroeien, het is iets waar we als opvangdeskundigen samen voor staan. Ook de Nederlandse overheid vindt veiligheid in de kinderopvang heel belangrijk. Daarom is in 2010 het Landelijk Register Kinderopvang (LRK) opgericht. Alleen opvangvoorzieningen die aan alle kwaliteits- en veiligheidseisen voldoen, worden hierin opgenomen. De gastouder en bijbehorende opvanglocatie zijn bijvoorbeeld in dit register terug te vinden.

 Personenregister Kinderopvang (PRK)

Nu komt er vanaf 1 maart 2018 ook een register dat gegevens verzamelt van iedere volwassene die woont, werkt of aanwezig is op een locatie waar kinderen worden opgevangen. Dit register heet het Personenregister Kinderopvang (PRK). Iedereen in dit register wordt op basis van een geldige Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) continu gescreend. Zo maken we kinderopvang samen nog veiliger.

Ook jij als gastouder en je volwassen huisgenoten, komen voor registratie in het PRK in aanmerking. Gelukkig werkt het registreren heel eenvoudig.

Registreren mogelijk vanaf 1 maart

Bij ViaViela aangesloten gastouders en ouders ontvangen van ons per mail een uitleg rondom de PRK-registratie. Wil je zeker weten dat je registratie als gastouder op tijd in orde is? Plan dan bij voorkeur direct op 1 maart een moment om jezelf en je volwassen huisgenoten aan te melden.

Meer weten?

Lees er alles over op de website Personenregister Kinderopvang.