Gastouder worden start met het juiste diploma

Gastouder worden? ViaViela helpt je om als gastouder aan de slag te kunnen!

Hebben kinderen een speciaal plekje in jouw hart? En wil je hier graag iets mee doen? Of heb je zelf kinderen en werk je het liefst vanuit thuis. Als je graag zelfstandig werkt en jouw creativiteit en pedagogische vaardigheden wil inzetten, dan is een carrière als gastouder echt iets voor jou!

Lees hier de inspirerende verhalen van andere gastouders! Wat is hun achtergrond, hoe ervaren zij het beroep van gastouder en wat vinden zij belangrijk in hun gastouderopvang. Meer lezen >

Waarom aanmelden?


  • Je werkt zelfstandig en bent eigen baas
  • Je volgt nu voordelig de opleiding tot gastouder
  • ViaViela biedt uitgebreide ondersteuning
Aanmelden

Opvang in jouw huis of bij de ouder

Wat heeft jouw voorkeur? Bij opvang in je eigen huis kun je jouw gastouderopvang helemaal naar eigen smaak inrichten. Bovendien kun je kinderen uit verschillende gezinnen tegelijkertijd opvang bieden. Of verzorg jij de opvang graag als nanny in het huis van de ouders? 

Lees meer over nanny worden >

Hoe kun je geregistreerd gastouder worden?

Om als gastouder aan de slag te kunnen moet je geregistreerd staan in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). Dit is een kwaliteitsregister waar je alleen in staat als jij en je gastouderopvang voldoen aan de door de overheid gestelde opleidings- en kwaliteitseisen. ViaViela helpt je hier stap voor stap bij. 

Lees meer over de voorwaarden >

„Met de ondersteuning van ViaViela kon ik al snel starten met mijn eigen gastouderopvang.“ Selma, gastouder

Opleiding tot gastouder

Wil jij starten als gastouder, maar beschik je nog niet over het juiste diploma? Wij bieden je de keuze uit 3 type opleidingen waarmee je in 6 maanden je MBO-2 Helpende Zorg en Welzijn diploma kan behalen. In de meeste gevallen betaalt ViaViela een groot deel van de kosten mee. Start direct. 

Lees meer over de voordelige opleidingen >

Wil jij aan de slag als gastouder?