Gastouder worden

Voor wie gastouder wil worden

Hebben kinderen een speciaal plekje in jouw hart? En wil je hier graag iets mee doen? Of heb je zelf kinderen en werk je het liefst vanuit thuis. Als je graag zelfstandig werkt en jouw creativiteit en pedagogische vaardigheden wil inzetten, dan is een carrière als gastouder echt iets voor jou!

Aanmelden

Ik heb al het juiste diploma

Om als gastouder te kunnen starten heb je het diploma MBO-2 Helpende Zorg en Welzijn of een vrijgesteld diploma nodig. Lees meer over de diploma-eis, check jouw diploma en wat er nog meer nodig is om als gastouder te starten.

Starten met diploma

Ik heb nog niet het juiste diploma

Beschik jij nog niet over het juiste diploma? Wij bieden je de keuze uit 3 type opleidingen waarmee je in 6 - 8 maanden tijd je MBO-2 Helpende Zorg en Welzijn kan behalen. In de meeste gevallen betaalt ViaViela een groot deel van de kosten mee.

Starten zonder diploma

Waarom gastouder worden?

Je werkt zelfstandig en bent eigen baas
Je volgt nu (bijna) gratis de opleiding tot gastouder
ViaViela biedt uitgebreide ondersteuning
Je levert een bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen
Je verdient een goed inkomen

Verdien tot wel €4.000,-

Met de handige en gratis rekentool van ViaViela kun je eenvoudig een inschatting maken van jouw verdiensten als gastouder. Kijk maar eens wat er gebeurd met je inkomen als je met een ander uurtarief rekent of meer of minder dagen gaat werken.

Download de gratis rekentool
Baby met speelgoed

Gastouders aan het woord

Laat je inspireren door verhalen van andere gastouders. Wat is hun achtergrond? Hoe ervaren zij het beroep van gastouder? En wat vinden zij belangrijk in hun opvang? Je leest het allemaal in de verhalen van gastouders door het hele land.

Verhalen van gastouders

Opvang in jouw huis of bij de ouder

Wat heeft jouw voorkeur? Bij opvang in je eigen huis kun je jouw gastouderopvang helemaal naar eigen smaak inrichten. Bovendien kun je kinderen uit verschillende gezinnen tegelijkertijd opvang bieden. Of verzorg jij de opvang graag als nanny in het huis van de ouders? In beide gevallen moet je voldoen aan de voorwaarden die de overheid stelt aan de opvanglocatie.

Nanny worden Voorwaarden opvanglocatie

Wil jij gastouder worden?

Meld je dan nu aan. Samen zorgen we ervoor dat jij snel met jouw eigen opvang kan starten!

Aanmelden