Gastouder worden

Nanny worden

Ben je dol op kinderen en draag jij graag bij aan hun ontwikkeling? Werk je het liefst zelfstandig, met de vrijheid om je eigen keuzes te maken én bevindt jouw ideale werkplek zich buiten de deur? Dan is werken als nanny echt iets voor jou. Als nanny bij ViaViela verzorg je de opvang voor één of meerdere gezinnen. Je komt aan huis, wordt het vertrouwde gezicht voor de kinderen en bent met jouw talenten al snel onmisbaar voor je opvanggezin!

Aanmelden

 

Nanny-opvang bij ViaViela

Goede voorwaarden
Toegang tot het nanny-scholingsprogramma
Zekerheid
Een groot netwerk van nanny-collega's
Vast maandelijks inkomen

Alle ruimte voor persoonlijke aandacht

Als nanny ben je van vaste waarde voor een gezin. Iemand waar zij altijd op kunnen rekenen en die rust brengt. Je wordt een vertrouwd gezicht voor de opvangkinderen en bouwt een speciale band met ze op. Bovendien vang je de kinderen op in hun eigen veilige omgeving, waardoor je optimaal bijdraagt en aansluit bij hun ontwikkeling.

Lees meer over pedagogiek voor gastouders en nanny’s

ViaViela biedt je zekerheid

ViaViela steunt je in je zelfstandig ondernemerschap, het bouwen aan financiële zekerheid en in de communicatie met ouders. Zo kun jij zorgeloos je vak uitoefenen en je helemaal op de ontwikkeling van de kinderen richten. Dit doen we als volgt:

 • Een vast maandinkomen

  Samen met de ouders wordt bepaald hoeveel uur opvang ze maandelijks gemiddeld nodig hebben. Dit zijn ook de uren die je maandelijks krijgt uitbetaald.
 • Een volwaardig uurtarief

  Je ontvangt een uurtarief tussen €15 en €22, afhankelijk van je leeftijd en ervaring als nanny. Dit uurtarief omvat aan jezelf uit te betalen netto salaris, af te dragen belasting en houdt rekening met vakantietoeslag, pensioenopbouw, risico van ziekte. Wij informeren de ouders over je uurtarief en zorgen ook voor een duidelijke onderbouwing.
 • Jaarlijkse indexatie van je uurtarief

  Ieder jaar, op 1 januari, wordt automatisch een indexatie op je uurtarief doorgevoerd. Je hebt een extra ervaringsjaar als nanny en gaat daarmee naar een volgende trede in onze tariefstructuur. Ouders worden hier bij de start van de opvang al door ons over geïnformeerd. En we informeren ze uiteraard ook op het moment dat de verhoging ingaat. Jij hebt hier geen omkijken naar.
 • 6 weken doorbetaling bij ziekte

  Omdat je werkt volgens de regeling Dienstverlening aan huis krijg je bij ziekte 6 weken doorbetaald. Ouders worden hier bij de start van de opvang al door ons over geïnformeerd. Je ziekte-uren noteer je in onze handige tool.

  Link naar regeling dienstverlening aan huis.

 • Vakantietoeslag

  Je hebt recht op 8% vakantietoeslag. Deze toeslag is opgenomen in je uurtarief.
 • 4 weken vakantie worden doorbetaald

  Wanneer je vrij neemt, stem je af met de ouder, waarbij de basis is jij kunt 2 weken vaststellen en de ouder ook. Ouders worden hier bij de start van de opvang al door ons over geïnformeerd. Je vakantie-uren noteer je in onze handige tool.
 • Goed verzekerd bij schade

  Een ongeluk kan in een klein hoekje zitten. Wanneer jij tijdens je werk als nanny schade veroorzaakt, valt deze buiten je particuliere aansprakelijkheidsverzekering.

  ViaViela heeft speciaal hiervoor een verzekering afgesloten waar jij gebruik van kan maken. Zo ben je tijdens je werk verzekerd voor zowel materiële als letselschade (bij alle schades zijn de polisvoorwaarden van toepassing) zonder dat het je iets extra’s kost. Want kleine ongelukken kunnen grote gevolgen hebben, ook financieel. Bij gastouderbureau ViaViela is jouw risico verzekerd.

Jij blijft je ontwikkelen, wij helpen je met de voorwaarden

Om als nanny aan de slag te kunnen, moet je aan enkele voorwaarden voldoen. ViaViela helpt je hierbij. Zo bieden we een compleet scholingsprogramma, waarmee jij als nanny een vliegende start maakt en je kennis verder verrijkt.

Meer over opleiding en scholing

Scholing en ontwikkeling voor nanny’s

Wij dagen onze nanny’s uit om zichzelf te blijven ontwikkelen. We bieden hiervoor een compleet scholingsprogramma en alle pedagogische ondersteuning om je kennis op te frissen, te verrijken en je opvang verder te professionaliseren. Je kunt verschillende modules met thema’s volgen, die aansluiten bij alle aspecten van nanny-opvang. Zo krijg jij alle vrijheid om het verschil te maken. Tussen goede opvang en de béste opvang. Wil jij jezelf blijven uitdagen als nanny. Wij bieden je de volgende opleidings- en ontwikkelmogelijkheden, speciaal voor nanny’s:

 • Basiscursus Nanny-opvang

  In de online Basiscursus Nanny-opvang kom je erachter aan welke eisen jij als nanny moet voldoen en welke voorwaarden er aan je opvanglocatie worden gesteld. Je leest over jouw rechten en plichten als nanny en wat je kunt verwachten van je gastouderbureau. Ook maak je kennis met de protocollen en geldende richtlijnen binnen de nanny-opvang en leer je wat een GGD-inspectie inhoudt.
 • Workshops en themabijeenkomsten

  ViaViela biedt regelmatig interessante workshops en themabijeenkomsten aan. Zo kun je bijvoorbeeld de online cursus ‘Baby’s in ontwikkeling’ volgen of een workshop volgen over ons pedagogisch kwaliteitshuis. Hiermee geef je extra verdieping aan je vak als nanny en kun je ervaringen uitwisselen met andere nanny’s. Daarnaast kunnen aangesloten nanny’s gratis online cursussen volgen.
 • Nanny-kring

  Je bent als nanny altijd zelfstandig aan het werk. Hoe fijn is het dan om ervaringen uit te kunnen wisselen met andere nanny’s. Wij verzorgen daarom regelmatig bijeenkomsten met collega nanny’s. Tijdens een nanny-kring komen allerlei onderwerpen aan bod, waar je met andere nanny’s over kunt praten.
 • Pedagogisch werkplan

  Pedagogische kwaliteit binnen de gastouderopvang is een steeds belangrijker thema. Wij helpen je bij het maken van je eigen pedagogisch werkplan. Bij ViaViela doen we dat in de vorm van een pedagogisch Kwaliteitshuis. Als eindresultaat heb je een eigen pedagogisch Kwaliteitshuis ingevuld waardoor het voor jezelf, ouders en de GGD zichtbaar is hoe je het pedagogisch beleid van ViaViela in de praktijk brengt.
 • Pedagogische nieuwsbrieven

  Als aangesloten nanny bij ViaViela ontvang je iedere 6 weken van ons een nieuwsbrief waarin we je meenemen naar de verschillende kamers van ons pedagogisch kwaliteitshuis. Zo beschik jij straks over alle bouwstenen om het Pedagogisch Kwaliteitshuis voor jouw opvang helemaal naar eigen smaak in te richten. Met een eigen pedagogische aanpak die voor jou, voor je opvangkinderen en voor hun ouders voelt als ‘thuis’.

Regeling Dienstverlening aan huis

Als nanny werk je zelfstandig en ben je vrij om je eigen keuzes te maken. Maar je positie als zelfstandig opvangprofessional brengt ook vragen en onzekerheden met zich mee. Je werkt immers niet in loondienst maar bent ook niet automatisch zelfstandig ondernemer. In de meeste gevallen werk je volgens de Regeling Dienstverlening aan huis. ViaViela helpt je hiermee en zorgt er voor dat ook de financiële kant van je opvang goed geregeld is.

Veel gestelde vragen

Nanny's aan het woord

“Ik vind het geweldig om op deze manier zoveel met mijn kleinkinderen te zijn. En dan is alles ook nog eens goed geregeld.”

Ans, Nanny

“Het allerbelangrijkste vind ik de sterke band met de kinderen. Dankzij ViaViela heb ik geen zorgen over de zakelijke aspecten van het vak.”

Emma, nanny

“De begeleiding is heel goed geregeld bij ViaViela. Op deze manier leer ik ook nog eens een hoop en ben ik met zelfvertrouwen Nanny.”

Merie, Nanny

Wil jij aan de slag als nanny?

Meer weten over nanny-opvang bij ViaViela? Meld je dan nu aan!

Aanmelden