Jouw vakkennis en onze expertise

Scholing

We dagen onze gastouders graag uit om zichzelf te blijven ontwikkelen en we helpen aanstaande gastouders graag met de juiste scholing om daadwerkelijk als gastouder aan de slag te gaan. Hiervoor biedt ViaViela een uitgebreid scholingspakket. Zowel op het gebied van regelgeving als op het pedagogische vlak. Alle belangrijke aspecten van gastouderopvang komen aan bod. 

 


MBO-2 Helpende Zorg en Welzijn

Kies voor een verkorte opleiding

Om als gastouder aan de slag te kunnen, moet je aan verschillende voorwaarden en opleidingseisen voldoen. Zo wordt er onder andere van je verwacht dat je in het bezit bent van het juiste diploma. In basis is dat het MBO-2 diploma Helpende Zorg en Welzijn. Maar ook met verschillende andere diploma's uit de zorg of bijvoorbeeld het onderwijs kun je starten als gastouder. Check jouw diploma, lees alles over de verkorte opleidingen of meld je aan!

Naar opleiding tot gastouder


ViaViela Academie

Een leven lang leren

Als gastouder ben je naast pedagogisch professional het aanspreekpunt voor ouders, de veiligheidsexpert, EHBO-er én degene die de administratie en marketing van jouw opvang verzorgt. Al deze petten vragen om een brede kennis, die je bij wil houden of misschien zelfs wil verdiepen. Bij ViaViela begrijpen we dat een gastouder nooit uitgeleerd is. Sterker nog, we stimuleren een leven lang leren. Daarom is er de ViaViela Academie, dé opleidingsplek voor gastouders.

Naar de ViaViela Academie


Meer weten?

Wil jij jezelf blijven uitdagen als gastouder en wil je weten welke scholingsmogelijkheden ViaViela jou als gastouder te bieden heeft? Meld je dan vrijblijvend aan.

Direct aanmelden