Bewegen

Bewegen

Bewegen is belangrijk voor de ontwikkeling van jonge kinderen. Bewegen levert bij jonge kinderen een belangrijke bijdrage aan motorische, persoonlijke, sociale en emotionele vaardigheden. Daarnaast heeft het ook een positief effect op bot- en spierontwikkeling, hersenontwikkeling en preventie van overgewicht. Er zijn ook steeds meer aanwijzingen dat bewegen een positief effect heeft op leerprestaties.


Wat leer je?

In dit thema komen verschillende onderdelen aan de orde die te maken hebben met bewegen. Van speelse beweegactiviteiten voor kinderen, voorbeeldgedrag en bewegen, tot het uitleggen van een beweegactiviteit. Plezier in bewegen staat in die activiteiten centraal. 


Verwacht najaar 2022

Gastouderbureau ViaViela besteedt veel aandacht aan Gezonde gastouderopvang. De eerste uitgewerkte module is Gezonde voeding. Op dit moment werken we hard aan de uitwerking van de volgende module Bewegen. Deze wordt najaar 2022 verwacht.

 

De workshop 'bewegen' wordt in het najaar van 2022 op de volgende plaatsen georganiseerd:

  • Woensdag 28 september (online)
  • Woensdag 21 september in Reeuwijk 
  • Oktober 2022 in Middelburg
  • Woensdag 9 november in Gouda

Aanbod in jouw regio

Het thema Bewegen staat gepland voor najaar 2022. Ben je benieuwd welke activiteiten er nog meer in jouw regio aangeboden worden? 

Bekijk het op de pagina van jouw vestiging


Overige modules

Binnen de ViaViela Academie bieden we nog veel meer interessante onderwerpen aan. Klik hier om ook de andere modules binnen de ViaViela Academie te bekijken.