Pedagogisch handelen

Pedagogisch handelen

Als ViaViela gastouder heb je weet van ons Pedagogisch beleid en handel je hiernaar. Het is belangrijk om de 4 basisdoelen van J.M.A Riksen-Walraven te kennen en te weten hoe je deze in de praktijk brengt. Ook vertaal je deze basisdoelen naar jouw eigen pedagogisch werkplan. Bij ViaViela doen we dat in de vorm van een Pedagogisch kwaliteitshuis.


Wat leer je?

Je leert om je nog bewuster te zijn van jouw eigen pedagogisch handelen. Op welke manier bied jij veilige, ontwikkelingsgerichte opvang met oog voor de eigenheid van het kind? Door met deze module aan de slag te gaan kom je erachter hoe jij hier invulling aan geeft en verwerk je jouw ideeën in een pedagogisch werkplan. Dit helpt je de pedagogische basisdoelen nog beter te vertalen naar de dagelijkse praktijk.


Wat levert het op?

  • Je weet precies te vertellen wat de pedagogische basisdoelen inhouden.
  • Je hebt geleerd hoe je verschillende pedagogische middelen in de praktijk kunt inzetten.
  • Je hebt (een deel van) je eigen Pedagogisch Kwaliteitshuis gevuld waardoor het voor jezelf, ouders en de GGD zichtbaar is hoe jij het pedagogisch beleid van ViaViela in de praktijk brengt. 

Overige modules

Binnen de ViaViela Academie bieden we nog veel meer interessante onderwerpen aan. Klik hier om ook de andere modules binnen de ViaViela Academie te bekijken.