Interview Yvonne Wouters

Ontdek het franchiseproces bij ViaViela: start je eigen bemiddelingsbureau in kleinschalige kinderopvang

Jouw rol als ondernemer binnen ViaViela

Als ondernemer heb jij de touwtjes in handen en zorg je er voor dat alles op rolletjes loopt in je eigen vestiging. . Yvonne vertelt enthousiast "Ondernemers binnen ViaViela hebben heel veel afwisseling. Je werft ouders en gastouder, brengt ze samen en begeleidt ze in de opvang. Je hebt een vinger aan de pols, lost eventuele problemen op en zorgt voor alle administratieve zaken die erbij komen kijken. Het is een dynamische rol waarin jij altijd in de weer bent met interessante uitdagingen.

Communicatieve en commerciële vaardigheden onontbeerlijk als ondernemer

Wat moet je kennen en kunnen om succesvol te zijn als franchisenemer? Yvonne vertelt: "We zoeken commerciële ondernemende mensen, die affiniteit hebben met de kinderopvang én die het leuk vinden om een eigen onderneming te starten. Ervaring in de kinderopvang is niet nodig, belangrijker is dat je commercieel en communicatief sterk bent en snel kunt schakelen in je werk . Als ondernemer ben je de schakel tussen ouders en gastouders. Je zorgt ervoor dat beide partijen goed geholpen worden en dat de opvang soepel verloopt. Dit vraagt om een servicegerichte en proactieve houden. In ons uitgebreide onboarding programma leer je alles wat je moet weten om succesvol te zijn als eigenaar van een gastouderbureau.”

Ondernemen met ViaViela is zoveel meer

Vraag onze ondernemers waarom ben je zo blij dat je je eigen onderneming bent gestart onder de vlag van ViaViela, dan hoor je steevast: Ik heb nu zoveel meer passie in mijn werk, zo veel meer eigen regie, zo veel meer vrijheid, zo veel meer resultaat voor mijn eigen inspanningen. Kortom wij zeggen ondernemen met ViaViela is ‘Zo veel meer!’

ViaViela maakt ondernemen makkelijker

“Franchisen bij ViaViela betekent zelfstandig ondernemen met de nodige ondersteuning. Als franchisenemer kun je vertrouwen op onze jarenlange ervaring en expertise. Bovendien krijg je toegang tot een uitgebreid netwerk van gastouders en ouders die op zoek zijn naar kinderopvang. Wij ondersteunen je bij de opstart van je gastouderbureau. We regelen de benodigde registraties en helpen je met het opzetten van je werkprocessen. Ook krijg je toegang tot onze software, waarmee je onder andere de planning en facturatie kunt regelen. Daarnaast organiseren we trainingen en bijeenkomsten waar je kennis en ervaring kunt uitwisselen met andere franchisenemers. Al deze ondersteuning maakt het opzetten van je eigen gastouderbureau een stuk makkelijker." Aldus Yvonne.

ViaViela: een franchisegever dichtbij

Persoonlijk contact vormt de basis van de franchiseformule van ViaViela. Yvonne benadrukt: "Wij zijn een platte organisatie en werken nauw samen met onze ondernemers. Hierdoor kunnen we snel inspelen op ontwikkelingen in de lokale markt en onze ondernemers de beste ondersteuning bieden. We vinden het belangrijk dat ondernemers zich gehoord en ondersteund voelen. Voor elke ondernemer staat een heel team van ViaViela collega’s klaar bijvoorbeeld een franchisemanager, specialisten op juridisch en marketing gebied en support medewerkers. Daarnaast biedt ViaViela veel flexibiliteit, waardoor het runnen van je eigen bedrijf goed te combineren is met bijvoorbeeld de zorg voor je gezin. Als je affiniteit hebt met kinderen en interesse hebt in ondernemerschap, dan is ondernemen samen met ViaViela zeker het overwegen waard. Bij ons krijg je de mogelijkheid om een eigen onderneming in hoogwaardige kinderopvang op te zetten, mét de deskundige ondersteuning van een ervaren en betrokken organisatie."

De toekomst van gastouderopvang

Hoe toekomstbestendig is ondernemen in de gastouderopvang? Yvonne legt het uit: "De kinderopvangmarkt zal de komende jaren blijven groeien. Steeds meer ouders werken allebei en hebben behoefte aan goede opvang voor hun kinderen. Het voorgenomen kabinetsbesluit over gratis kinderopvang, zal die vraag alleen maar doen toenemen. Ook groeit de aandacht voor de kwaliteit van kinderopvang, wat bijdraagt aan de groei van de markt.”

Iets voor jou?

Ben je klaar om de stap te zetten en je eigen gastouderbureau te starten? ViaViela biedt jou dé kans om ondernemer te worden in de bruisende kinderopvangsector, met alle ondersteuning en expertise die je nodig hebt. Met ons uitgebreide netwerk, persoonlijke begeleiding en flexibiliteit kun je jouw eigen succesvolle onderneming opbouwen. Ontdek de mogelijkheden van franchisen bij ViaViela en word onderdeel  van ons team dat elke dag een waardevolle bijdrage levert aan de zorg en ontwikkeling van duizenden kinderen.

Meer weten?

We gaan graag met je in gesprek om elkaar beter te leren kennen! Benieuwd? Laat het ons weten via deze link. Je kunt ook bellen of appen met David (06-82 24 45 53) of Yvonne (06-51 35 89 76). Wij vertellen je dan graag meer over de kansen om als ondernemer bij ViaViela te starten.

Lees hier ervaringen van franchisenemers die aangesloten zijn bij ViaViela.