Nieuws

Nationale Voorleesdagen

De Nationale Voorleesdagen starten vandaag en door het hele land worden Voorleesontbijten georganiseerd. Kinderen op basisscholen, bij peuterspeelzalen, bij gastouders en binnen de kinderopvang doen allemaal mee!

In vijf jaar heeft ViaViela vijf voorleesverhalen laten maken om samen met jullie voorlezen meer onder de aandacht te brengen. Speciaal voor jullie zetten we alle voorleesverhalen voor jouw op een rij! 

Download hier de ViaViela voorleesverhalen!

Karel en de bosmuzikanten
Karel Konijn begint elke dag met het maken van muziek op zijn trommel. Nét voordat hij start hoort hij een ander instrument. Hij gaat op onderzoek uit, en komt er achter dat heel veel dieren in het bos muziek kunnen maken!

Het wordt een mooie dag
Simon gaat vandaag naar gastouder Jet. Hier beleeft hij de leukste avonturen!

Chocoladetaart in de dierentuin
Midden in de dierentuin staat een grote, zoete chocoladetaart. Hier lusten alle dieren wel een stukje van. 

Enge geluiden
Kees moet naar bed, en hoort opeens vreemde geluiden. Samen met zijn vader bedenkt hij de meest bijzondere dieren bij de enge geluiden. Samen maken ze een nieuwe werkelijkheid door fantasie, creatief denken en voorstellingsvermogen. 

Ik help je wel (Lot's foundation)
Juul en haar mama beleven een gewone dag. Een dag met eten, spelen en aan het eind lekker ingestopt worden met een extra dikke knuffel en kus. Gewoon…..of juist bijzonder?

Wij zijn natuurlijk erg benieuwd naar jouw voorleeservaring met de verhalen. En welke vinden jij en de kinderen de leukste? Laat het ons weten! Nog belangrijker; deel de voorleesverhalen met vrienden, familie en collega-gastouders. Help mee om voorlezen de aandacht te geven die het verdient!

Heel veel voorleesplezier!