Nieuws

regio Assen, Leek, Roden

Financiële en fiscale voorlichting voor gastouders

Als gastouder ben je vooral bezig met het bieden van de beste opvang aan jouw opvangkinderen. Daarnaast komt er nog meer kijken bij het runnen van een succesvolle gastouderopvang.

Zo heb je soms ook de pet van ondernemer op en wil je graag weten hoe je jouw financiële zaken zo goed en voordelig mogelijk regelt. Door te weten welke kosten wel of geen aftrekpost zijn of door precies te weten hoe je je aangifte inkomstenbelasting invult en hoe jouw verzekeringen als gastouder geregeld zijn. Om je hierin nog beter te kunnen ondersteunen, organiseert ViaViela Assen samen met Henk Gardien van FAGON een bijeenkomst waarbij op deze vragen wordt ingegaan.

Voor wie?

Voor iedere gastouder met financiële vragen rondom gastouderopvang

Aanvang: om 19.30 uur

Afsluiting: circa 21.30 uur

Datum en locatie: woensdag 26 oktober 2016 te Assen

Onderwerpen die in ieder geval aan bod komen:

  • Bruto/netto inkomen
  • Wat is wel/niet/beperkt een aftrekpost voor de gastouder
  • Wanneer ben je een ‘ondernemer’ voor de Belastingdienst
  • Verzekeringen voor de gastouder
  • Administratie makkelijk bijhouden en goed advies krijgen

Veel gastouders geven hun inkomsten nog op als ‘resultaat uit overige werkzaamheden’ en betalen daardoor (te) veel belasting. Bovendien vergeten gastouders vaak de kosten en uitgaven goed bij te houden en daardoor beperken zij zich in de aftrekposten.

FAGON geeft tijdens de bijeenkomst een helder overzicht van de mogelijke (en niet mogelijke) aftrekposten. Gastouders die voldoen aan de gestelde eisen van de belastingdienst kunnen ondernemer worden. Ondernemerschap biedt veel fiscale voordelen varierënd van €3000 - €5000 per jaar. Aan de hand van voorbeelden laat FAGON duidelijk de verschillen zien. FAGON kan zelfs voor gastouders dien langer actief zijn een verzoekschrift voor een teruggave voor 5 jaren verzorgen.

Interesse?

Wil jij ook graag weten hoe je meer geld overhoudt aan je inkomsten als gastouder? Meld je dan uiterlijk 14 oktober aan via assen@viaviela.nl voor de locatie Assen. Vermeld bij aanmelding je voor- en achternaam. Deelname is gratis.

Ken je andere (aankomende) gastouders die ook interesse hebben? Kom dan gerust samen en geef de naam van je introducee (mag ook je partner zijn) door bij je aanmelding.

Tot woensdag 26 oktober!