Nieuws

regio Spijkenisse, Hellevoetssluis, Oud-Beijerland

Zijn jouw opvangplaatsen ingevuld en actueel?

In drukke tijdens kun je het zicht op de totale bezetting van je gastouderopvang weleens even kwijt zijn. Zeker wanneer je op verschillende dagen meerdere kinderen tegelijkertijd opvangt. Maak daarom een weekoverzicht van je opvangplaatsen. Dit doe je heel gemakkelijk in Mijngastouderburo.nl. Log in en ga naar 'Administratie' en vervolgens 'Opvangplaatsen'.

Wil je graag een goed overzicht krijgen van het totale aantal kinderen dat je dagelijks opvangt? Vul dan ook de namen van jouw eigen kinderen en die van de kinderen die je via een ander gastouderbureau opvangt, in.


Controleer jouw opvangplaatsen

Het overzicht in Mijngastouderburo.nl laat je zien of het totale aantal kinderen wat je dagelijks opvangt, is toegestaan volgens de wet. Het hebben van een actueel overzicht is een verplichting inzake de wet Kinderopvang. Een GGD inspecteur kan je hier tijdens een inspectiebezoek naar vragen. Je kunt dan dit overzicht laten zien. Als kinderen flexibel komen, zet ze dan op alle dagen dat ze eventueel zouden kunnen komen en schrijf dit bij de bijzonderheden erbij. Dan kan het dus voorkomen dat het overzicht in het rood komt, maar met de uitleg erbij van de flexibele kinderen is dit geen probleem. 

Ik wil je vragen om je opvangplaatsen in te vullen/te controleren en eventuele aanpassingen voor 1 juli door te voeren.