Nieuws

regio Utrecht, Nieuwegein, Houten

Nieuws december 2020

Wat een jaar, 2020!

Wat een vreemd jaar hebben we achter de rug! Het is fijn om te zien hoe iedereen zijn steentje heeft bijgedragen en zich van zijn beste kant heeft laten zien. Zo hebben de gastouders er alles aan gedaan om hun opvang draaiende te houden, zodat ouders hun werk konden blijven doen. En hebben de ouders vertrouwen gehouden in de gastouders en hun opvang. We weten niet wat de toekomst ons brengt, maar we hopen natuurlijk met zijn allen, dat Corona snel uit ons leven verdwijnt. 

We gaan in 2021 weer vol goede moed aan de slag!


Eveline terug van zwangerschapsverlof
Vol goede moed weer aan de slag, daar denkt Eveline ook zo over! Zoals velen van jullie weten is Eveline op 17 september 2020 bevallen van een mooie dochter Vera. Vanaf 4 januari gaat Eveline ons weer versterken. Ze heeft er weer heel veel zin in.

Van Kim nemen we weer afscheid; zij gaat in januari met zwangerschapsverlof. Misschien komt Kim later, volgend jaar, weer terug om ons te ondersteunen indien nodig.


Scholingsprogramma 2021

 

De afgelopen maanden heeft ViaViela Utrecht een start gemaakt met online workshops. In kleine groepjes hebben we het Pedagogisch Kwaliteitshuis en de Meldcode behandeld. Dit is goed bevallen. In 2021 willen we dit verder uitbreiden.

Graag informeren we je onderstaand al over enkele workshops die in 2021 op ons programma staan. De uitnodigingen volgen later via de mail, dus houd je mail goed in de gaten.

Workshop Kindertekeningen begrijpen
Hoe waardevol zou het zijn als je zou weten wat een kind jou probeert te vertellen met zijn tekening? Tijdens deze workshop leer je hoe je anders naar een tekening kan kijken en zo te begrijpen wat een tekening je allemaal kan vertellen qua gevoel, symboliek, ontwikkeling en verhaal

Deze workshop bieden we aan op 20 januari van 19.30- 21.30 uur.

Nieuw thema: Gezonde gastouderopvang
Onlangs heeft Marcia een train-de-trainer gevolgd over gezonde kinderopvang. In het voorjaar hopen we 3 bijeenkomsten te organiseren rondom dit leuke thema. Het kerstpresentje wat je dit jaar van ons ontvangt sluit mooi aan bij het thema gezonde gastouderopvang.

ViaViela Vakopleiding
Ook in 2021 bieden we de ViaViela Vakopleiding weer aan. Deze is voornamelijk voor de nieuwe gastouders, maar ook voor de gastouders die wat extra ondersteuning kunnen gebruiken. Meer hierover en uitnodigingen volgen in het nieuwe jaar!

Wil je je al vast aanmelden voor de bijeenkomsten van ons nieuwe thema Gezonde gastouderopvang of de ViaViela Vakopleiding? Stuur dan een mail naar Marcia via m.mieth@viaviela.nl.

 


Folder peuterpuberteit door Marcia
Heb je peuters in huis? Dan weet je dat opvoeden best wel eens een uitdaging kan zijn! Vooral nu de kinderen vaker thuis zijn of je vaak thuis werkt. Voor haar opleiding Pedagogiek heeft Marcia een brochure gemaakt over de peuterpuberteit. In deze brochure vind je informatie over het proces wat je kind doormaakt, tips en interessante boeken/cursussen. Weet vooral dat je niet de enige bent die wel eens worstelt met opvoeding!

Wist je dat een aantal ViaViela-gastouders en ouders hebben meegewerkt aan deze brochure? Op deze plek nogmaals onze dank voor hun inbreng, tijd en adviezen.
Wij van ViaViela Utrecht wensen alle ouders en gastouders een fijne kerst en een gezond en mooi 2021 toe!

Van 24 tot en met 29 december zijn wij beperkt bereikbaar. Alleen voor calamiteiten is Claudia bereikbaar via de app op nr: 06-33035854.

Met vriendelijke groet,

Gastouderbureau ViaViela
Marcia, Eveline, Kim en Claudia