Vacature Gastouder

regio Utrecht, Nieuwegein, Vleuten

Gastouder gezocht!

Functieomschrijving

Als gastouder zorg je in huiselijke sfeer voor de kinderopvang voor een kleine groep kinderen. Je vangt kinderen op, verzorgt ze, biedt een programma aan en stimuleert kinderen op verschillende ontwikkelingsgebieden. Het grote verschil met een kinderdagverblijf is dat een gastouder maximaal 6 kinderen tegelijkertijd mag opvangen. Dat kan in je eigen huis of in het huis van de vraagouder. Je bent dus verantwoordelijk voor de dagelijkse opvang en verzorging van je opvangkinderen en verricht de huishoudelijke werkzaamheden die hieruit voortkomen.

Je kunt als gastouder grotendeels je eigen werktijden bepalen en zelf invullen hoe je dag eruit komt te zien. Koekjes bakken op een winterachtig dag, gezellig knutselen of naar de bossen gaan wandelen, dat bepaal jij!

 

Wij vragen:

- Je bent in het bezit van een relevante MBO of - HBO opleiding.

- Je bent in het bezit van een geldig certificaat Eerste Hulp aan Kinderen of je bent bereid deze te behalen.

- Je spreekt Nederlands

- Je bent bereid en in staat om je privé-situatie op professionele wijze te combineren met je gastouderopvang.

- Je opvang beginnen is in lijn met de visie en het pedagogisch beleid van ViaViela.

- Je durft beslissingen te nemen en voelt je verantwoordelijk voor jouw gastouderopvang.

- Je bent gemotiveerd om te groeien in kennis en ervaring en wil investeren in je eigen ontwikkeling.

 

Wij bieden:

- Keuze om thuisopvang te verzorgen en in je eigen huis te werken.

- Vrijheid en flexibiliteit in je dagindeling.

- Leuke verantwoordelijke baan met kinderen.

- Een passend uurtarief die jij zelf bepaalt net zoals je werkdagen en -tijden. Een gastouder verdient bij ons gem. tussen de EUR 4,50 en EUR 6,00 per kind per uur.

- Veilige en snelle uitbetaling van gastoudervergoeding.

- De mogelijkheid tot het volgen van scholing in de vorm van workshops, themabijeenkomsten en online cursussen.

 

Wij ondersteunen jou bij het opzetten van je opvang

Om ervoor te zorgen dat je als gastouder voldoet aan alle wettelijk gestelde kwaliteitseisen, verzorgt ViaViela de scholingsactiviteiten: zoals kinder-EHBO, risico-inventarisatie en thema avonden. Daarnaast adviseren en ondersteunen wij jou als ZZP’er middels een vast contactpersoon in de vorm van een bemiddelaar. Als gastouder ben namelijk je niet in loondienst bij ViaViela maar werk je als zelfstandige. Deze verzorgt de contractuele, administratieve en financiële zaken rondom de bemiddeling tussen jou en de vraagouder.

 

Jouw opvang promoten

Wanneer je als zelfstandig gastouder aan de slag gaat, wil je het liefst dat je opvangplaatsen bezet zijn. ViaViela staat voor je klaar om je te ondersteunen bij het promoten van jouw diensten als gastouder. Zo kun jij vooral focussen op het opvangen van kinderen zodat jouw werk nog leuker is. We helpen je met professionele promotiemiddelen om jouw opvang in de buurt meer bekendheid te geven. En je krijgt een online profiel op Viaviela.nl, zodat ouders jou snel en eenvoudig kunnen vinden.  

 

Wanneer je nog geen gastouder bent…

Hoef jij je geen zorgen te maken. ViaViela is altijd op zoek naar startende gastouders. We bieden je graag ondersteuning in het opstarten van jouw eigen gastouderopvang en bouwen samen aan een prettige, duurzame relatie. Daar hebben we graag iets voor over. Naast dat we jou begeleiden tijdens het volgen van je opleiding, kom je ook in aanmerking voor een studieovereenkomst met ViaViela. Zo betalen wij een groot deel van de opleiding en ben jij verzekerd dat je in ieder geval de eerste periode met ons samenwerkt. Zo willen we graag met jou willen kijken of we kunnen bouwen aan een sterke relatie.

 

Vestiging: Utrecht-Nieuwegein-Vleuten

 

Geïnteresseerd?

Heeft deze vacature je geïnteresseerd maar zijn nog niet al je vragen beantwoord? Dan mag je altijd contact opnemen via telefoon, mail of WhatsApp.

 

Direct solliciteren? Dat kan natuurlijk ook. Meld je dan hier aan.

 

Gastouderbureau ViaViela hecht veel waarde aan de bescherming van jouw persoonsgegevens. Lees hier onze privacyverklaring.