ViaViela helpt je stap voor stap om als gastouder aan de slag te kunnen!

Hebben kinderen een speciaal plekje in jouw hart? En wil je hier graag iets mee doen? Misschien heb je ervaring met werken op een kinderdagverblijf en begin je nu graag iets voor jezelf. Of heb je zelf kinderen en werk je het liefst vanuit thuis. Als je graag zelfstandig werkt en jouw creativiteit en pedagogische vaardigheden wil inzetten, dan is een carrière als gastouder echt iets voor jou!

Wil jij graag aan de slag als gastouder? Gastouderbureau ViaViela is op zoek naar jou! Meld je dan aan!

Waarom aanmelden?


  • Je werkt zelfstandig en bent eigen baas
  • Goede start met ViaViela vakopleiding
  • Uitgebreide ondersteuning ViaViela
Aanmelden

Voordelen werken als gastouder

Werken als gastouder heeft verschillende voordelen; je werkt zelfstandig en je bent eigen baas. Je bepaalt je eigen uurtarief, werkdagen en -tijden. Ideaal als je thuis wilt blijven voor je eigen kinderen. En je krijgt de volledige ondersteuning van ViaViela. Zo kun jij je richten op datgene wat jij het liefste doet: het bieden van de beste opvang! Lees ook de verhalen en ervaringen van andere gastouders.

Voorwaarden voor gastouders

Om als gastouder aan de slag te kunnen moet je geregistreerd staan in het Landelijk Register Kinderopvang (LRK). Dit is een kwaliteitsregister waar je alleen in staat als jij en jouw gastouderopvang voldoen aan de door de overheid gestelde opleidings- en kwaliteitseisen. ViaViela helpt je hier stap voor stap bij. Lees hier waar je als gastouder aan moet voldoen. 

„Met de ondersteuning van ViaViela kon ik al snel starten met mijn eigen gastouderopvang.“ Selma, gastouder

Opleiding tot gastouder

Wil jij starten als gastouder, maar beschik je nog niet over het juiste diploma? Met een verkorte opleiding voor gastouders, zet jij je praktijkervaring in een paar maanden om naar een officieel erkend mbo-diploma. Start direct en ontdek of ViaViela een groot deel van de opleiding meebetaalt. Lees snel verder.

Aan de slag als gastouder