Alle aandacht om te leren, spelen en groeien

Nanny worden

Ben jij dol op kinderen, werk je graag met een vast opvanggezin en heb je het liefst een werkomgeving buitenshuis? Dan is werken als nanny echt iets voor jou. Als nanny verzorg je vaak voor één of maximaal twee gezinnen tegelijkertijd opvang en word je een heel vertrouwd gezicht voor een gezin. In deze zelfstandige functie ben jij de duizendpoot die zorgt voor het reilen en zeilen van een gezin tijdens opvangdagen.


Kwaliteitseisen

Nanny = gastouder

Of je nu als nanny aan huis werkt of als gastouder kinderen opvangt in jouw eigen huis, er gelden dezelfde opleidings- en kwaliteitseisen. Benieuwd of jij over de juiste ervaring en diploma’s beschikt? Kijk bij de voorwaarden of jij als nanny binnen de formele kinderopvang meteen aan de slag kan!


Ben jij een echte nanny?

Als nanny werk je meestal voor een of twee gezinnen. Ouders die kiezen voor een nanny vinden het fijn dat hun kind thuis wordt opgevangen door een vertrouwd gezicht, iemand waar zij op kunnen bouwen en die voor langere periode de opvang gaat verzorgen.

Je vervult als nanny een belangrijke rol in het vasthouden van het gezinsritme tijdens de dagen dat de ouders aan het werk zijn. Het is een leuke, afwisselende en heel zelfstandige rol waarin je veel van jouw persoonlijke kennis en vaardigheden combineert met de behoefte vanuit het gezin.

Heb jij alle onderstaande talenten in huis?  Dan is nanny-opvang helemaal jouw ding!


Werken als nanny vraagt om een paar belangrijke eigenschappen. Zo moet je het leuk vinden om veel zaken zelfstandig te beslissen en voel je goed aan op welke punten overleg juist handiger is. Ook houd je altijd rekening met het feit dat jouw werkomgeving ‘thuis’ is voor het gezin waarvoor je opvang verzorgt. Je weet de perfecte balans te vinden tussen het gebruikmaken van de mogelijkheden die je werkplek biedt en het respecteren van de privacy van je opvanggezin.

Vaak werk je voor een of twee gezinnen waar je meerdere dagen per week aan huis komt. Dat betekent dat jij en je opvanggezin elkaar goed leren kennen, inclusief de leuke en soms minder leuke kanten. Heb jij dat talent voor het opbouwen en onderhouden van een intensieve band met jouw opvanggezin? Dan is nanny zijn de leukste baan die er bestaat!

Opvang aan huis bieden, betekent dat de ouders inspraak hebben in de manier waarop je opvang biedt. Natuurlijk mogen ouders daarnaast ook rekenen op jouw kennis en ervaring als professional. Als nanny weet jij beiden te combineren in een aanpak die voor iedereen goed voelt.


Overeenkomsten en verschillen

Hebben jij en je opvanggezin elkaar gevonden, dan valt de opvang die jij gaat verzorgen onder de Regeling dienstverlening aan huis.

Wil je deze regeling vergelijken met de afspraken die gelden voor een gastouder? Wij hebben de verschillen tussen een nanny en gastouder op financieel en juridisch gebied hier voor je op een rij gezet.


Aanmelden

Wil je als nanny aan de slag? Geweldig! Meld jezelf dan gratis aan en we gaan samen op zoek naar het ideale opvanggezin voor jou.


Diplomaroute

Niet het juiste diploma?

Geen probleem. Je kunt je diploma MBO-2 Helpende Zorg en Welzijn alsnog behalen via een verkorte diplomaroute van ROC Rivor. Deze diplomaroute kent de volgende instroomeisen:

  • Je bent 18 jaar of ouder.
  • Je spreekt en schrijft Nederlands.
  • Je hebt in de afgelopen 2 jaar minimaal 120 uur oppaservaring opgedaan, waarvan minimaal 20 uur in het afgelopen jaar of je hebt zelf kinderen opgevoed (minimaal 2 jaar) en in het afgelopen jaar minimaal 20 uur oppaservaring opgedaan.
  • Je hebt voldoende ervaring met alle aspecten waar een gastouder mee te maken krijgt.
  • Je voldoet aan de wettelijke toelatingseisen

Samenopvoeden.nl

Binnen 8 maanden je diploma via Samenopvoeden.nl

Volg jij graag de verkorte diplomaroute waardoor je binnen 8 maanden het diploma MBO-2 Helpende Zorg en Welzijn kunt behalen? Schrijf je dan in via Samenopvoeden.nl.   

Samenopvoeden.nl is de opleidingstak van Gastouderbureau ViaViela, samen met ROC Rivor faciliteren wij de diplomaroute MBO-2 Helpende Zorg en Welzijn.

Kijk voor meer informatie op Samenopvoeden.nl en lees alles over jouw mogelijkheden om binnen 8 maanden de basis voor jouw start als gastouder te leggen!