Van praktijkervaring tot diploma

Zet jouw ervaring om in een diploma!

Wil jij starten als gastouder, maar beschik je nog niet over het juiste diploma? Met een verkorte opleiding in de vorm van de diplomaroute MBO-2 Helpende Zorg en Welzijn voor Gastouders van Rivor Volwassenen onderwijs, zet jij je praktijkervaring om naar een officieel erkend MBO diploma. Lees snel verder en meld je aan!


Diplomaroute MBO-2 HZW voor Gastouders

Diplomaroute van Rivor Volwassenen onderwijs

De diplomaroute gastouder is een traject waarbij je direct examens doet op basis van praktijkervaring en zelfstudie. Je volgt geen lessen. Daarom is de diplomaroute alleen geschikt voor kandidaten die voldoende kennis en ervaring hebben als oppas en/of opvoeder. Na een intake met Rivor Volwassenen onderwijs ga jij je voorbereiden op de volgende examens:

  • Centraal examen generieke vakken (Nederlands en rekenen niveau 2F)
  • Schriftelijk examen (beroepsgericht)
  • Praktijkexamen (observatie)
  • 2 keuzedeel-examens

Wanneer je de examens van de diplomaroute gastouder succesvol afrond, ontvang je een erkend MBO-2 Helpende Zorg en Welzijn diploma.


Toelatingseisen

Voor wie is de diplomaroute geschikt?

De diplomaroute MBO-2 Helpende Zorg en Welzijn voor Gastouders is geschikt voor kandidaten die voldoende kennis en ervaring hebben als oppas en/of opvoeder. Om te kunnen starten met de diplomaroute moet je daarom aan de volgende toelatingseisen voldoen:


  • Je hebt 400 uur oppaservaring* opgedaan in de afgelopen 2 jaar, waarvan minimaal 100 uur in het afgelopen jaar, of
  • Je hebt zelf kinderen opgevoed (minimaal 2 jaar) en in de afgelopen twee jaren minimaal 100 uur oppaservaring* opgedaan, waarvan minimaal 50 uur in het afgelopen jaar;

en

  • Je hebt oppaservaring* opgedaan met kinderen van (bij voorkeur) verschillende leeftijden (baby, peuter, jong schoolkind).

*Hieronder vallen zowel formele als informele (bijvoorbeeld kinderen van familie, vriendjes van kinderen en buren) oppasuren. Je mag de oppasuren meetellen zodra je de volledige verantwoordelijkheid en zorg hebt over de kinderen.

  • Je bent 18 jaar of ouder;
  • Je spreekt en schrijft Nederlands op niveau 2F of hoger.


ViaViela betaalt mee

Je kunt de diplomaroute voordelig volgen

De kosten voor de Diplomaroute Helpende Zorg & Welzijn Niveau 2 voor gastouders bedragen € 1.700,-.

ViaViela is altijd op zoek naar startende gastouders. We willen je heel graag ondersteunen in het opstarten van jouw eigen gastouderopvang en samen bouwen aan een fijne, stevige en langdurige relatie. En daar hebben we natuurlijk iets voor over! Dat betekent dat we graag met jou willen kijken of je, naast onze gratis begeleiding tijdens je opleiding, in aanmerking komt voor een studieovereenkomst met ViaViela. Wij betalen dan een groot deel van je opleiding en jij verzekert ons ervan dat je in ieder geval de eerste periode met ons samenwerkt. Hierdoor kan je totale korting oplopen tot 95% waardoor je de opleiding bijna gratis kan volgen.   

Wacht dus niet en meld je direct aan!


Praktische informatie

Voldoe je aan de toelatingseisen en beschik je over de juiste praktijkervaring? Lees dan snel verder voor alle praktische informatie en meld je aan!


Het hele jaar door kun je jezelf inschrijven voor de diplomaroute.

Je krijgt maximaal 8 maanden de tijd om het hele examentraject te doorlopen. De gemiddelde duur van de diplomaroute is zes tot acht maanden. De snelheid waarmee je de route doorloopt is deels afhankelijk van jouw eigen tempo. 

De diplomaroute volg je in je eigen tijd en in je eigen tempo. In basis bepaal jij dus zelf hoeveel uur je studeert. Een richtlijn is een studiebelasting van 12-16 uur per week.

De schriftelijke examens zijn wekelijks in Geldermalsen. En minimaal maandelijks in Apeldoorn, Dronten, Haarlem, Hoogeveen, Roermond, Roosendaal en Zoetermeer. De locatie voor het centraal examen is Beethovenstraat 22 in Tiel.

De kosten voor de Diplomaroute Helpende Zorg en Welzijn bedragen €1.700,-. Voldoe jij aan de voorwaarden van ViaViela, dan betalen wij een groot deel van je opleiding en verzeker jij ons ervan dat je in ieder geval de eerste periode met ons samenwerkt. Hierdoor kan je totale korting oplopen tot 95% waardoor je de opleiding bijna gratis kan volgen. 

Ben je geslaagd? Dan ontvang je een erkend MBO-2 diploma Helpende Zorg en Welzijn. Het diploma wordt gewoon thuisgestuurd! 


Rivor Volwassenen onderwijs

Rivor aan het woord ...

Rivor Volwassenen onderwijs richt zich op scholing, bijscholing, omscholing en werk- en praktijkervaring. We willen de duurzame inzetbaarheid van werkenden actief bevorderen voor een leven lang werkgeluk. 

De visie van Rivor Volwassenen onderwijs is persoonlijke aandacht voor iedereen die wil leren. Dat is onze kracht. Aandacht voor elkaar, maar vooral ook voor iedere student en deelnemer. Die persoonlijke aandacht vinden we belangrijk.


Meer weten of direct starten

Heb jij je keuze gemaakt of heb je nog vragen?

Meld je gratis en vrijblijvend aan en ontvang direct een mail met extra informatie over de diplomaroute en wat ViaViela je te bieden heeft ter ondersteuning. En besluit je te gaan starten? Dan ontvang je van ons de gegevens over hoe je kunt inschrijven, betalen én profiteren van de materialen van ViaViela.

Direct aanmelden