Van praktijkervaring tot diploma

Volg gratis de diplomaroute gastouder!

Wil jij starten als gastouder, maar beschik je nog niet over het juiste diploma? Met een verkorte opleiding in de vorm van de diplomaroute MBO-2 Helpende Zorg en Welzijn voor Gastouders van Rivor Volwassenen onderwijs, zet jij je praktijkervaring om naar een officieel erkend MBO diploma. Met het STAP-budget is deze opleiding voor jou gratis! Lees snel verder en meld je aan!


Diplomaroute MBO-2 HZW voor Gastouders

Diplomaroute van Rivor Volwassenen onderwijs

De diplomaroute gastouder is een traject waarbij je direct examens doet op basis van praktijkervaring en zelfstudie. Je volgt geen lessen. Daarom is de diplomaroute alleen geschikt voor kandidaten die voldoende kennis en ervaring hebben als oppas en/of opvoeder. Na een intake met Rivor Volwassenen onderwijs ga jij je voorbereiden op de volgende examens:

  • Centraal examen generieke vakken (Nederlands en rekenen niveau 2F)
  • Schriftelijk examen (beroepsgericht)
  • Praktijkexamen (observatie)
  • 2 keuzedeel-examens

Wanneer je de examens van de diplomaroute gastouder succesvol afrond, ontvang je een erkend MBO-2 Helpende Zorg en Welzijn diploma.


Toelatingseisen

Voor wie is de diplomaroute geschikt?

De diplomaroute MBO-2 Helpende Zorg en Welzijn voor Gastouders is geschikt voor kandidaten die voldoende kennis en ervaring hebben als oppas en/of opvoeder. Om te kunnen starten met de diplomaroute moet je daarom aan de volgende toelatingseisen voldoen:


  • Je hebt 400 uur oppaservaring* opgedaan in de afgelopen 2 jaar, waarvan minimaal 100 uur in het afgelopen jaar, of
  • Je hebt zelf kinderen opgevoed (minimaal 2 jaar) en in de afgelopen twee jaren minimaal 100 uur oppaservaring* opgedaan, waarvan minimaal 50 uur in het afgelopen jaar;

en

  • Je hebt oppaservaring* opgedaan met kinderen van (bij voorkeur) verschillende leeftijden (baby, peuter, jong schoolkind).

*Hieronder vallen zowel formele als informele (bijvoorbeeld kinderen van familie, vriendjes van kinderen en buren) oppasuren. Je mag de oppasuren meetellen zodra je de volledige verantwoordelijkheid en zorg hebt over de kinderen.

  • Je bent 18 jaar of ouder;
  • Je spreekt en schrijft Nederlands op niveau 2F of hoger.


Gratis met STAP-budget

Je kunt de diplomaroute gratis volgen met het STAP-budget!

De kosten voor de Diplomaroute Helpende Zorg & Welzijn Niveau 2 voor gastouders bedragen €1325,-. Je kunt iedere 2 maanden €1.000 STAP-budget* aanvragen. ViaViela vult het resterende deel aan. Zo hoef jij zelf helemaal niets meer bij te dragen! Wacht dus niet en meld je direct aan!

*Werkenden en werkzoekenden kunnen vanaf 1 maart 2022 een STAP-budget van maximaal €1.000 aanvragen voor scholing en ontwikkeling. Ook voor de diplomarroute kun je STAP-budget aanvragen. Om voor het STAP-budget in aanmerking te komen moet je aan een aantal voorwaarden voldoen. Op de website van de Rijksoverheid vind je alle informatie over het STAP-budget.

 

Lees meer over het STAP-budget >


Praktische informatie

Voldoe je aan de toelatingseisen en beschik je over de juiste praktijkervaring? Lees dan snel verder voor alle praktische informatie en meld je aan!


Het hele jaar door kun je jezelf inschrijven voor de diplomaroute. Afhankelijk van het tijdvak waarin je jouw STAP-budget aanvraagt, kun je daadwerkelijk gaan starten. 

Je krijgt maximaal 8 maanden de tijd om het hele examentraject te doorlopen. De gemiddelde duur van de diplomaroute is zes tot acht maanden. De snelheid waarmee je de route doorloopt is deels afhankelijk van jouw eigen tempo. 

De diplomaroute volg je in je eigen tijd en in je eigen tempo. In basis bepaal jij dus zelf hoeveel uur je studeert. Een richtlijn is een studiebelasting van 12-16 uur per week.

De schriftelijke examens zijn wekelijks in Geldermalsen. En minimaal maandelijks in Apeldoorn, Dronten, Haarlem, Hoogeveen, Roermond, Roosendaal en Zoetermeer. De locatie voor het centraal examen is Beethovenstraat 22 in Tiel.

De kosten voor de Diplomaroute Helpende Zorg en Welzijn bedragen €1.325,00.

Vraag jij het STAP-budget aan en voldoe je aan de voorwaarden van ViaViela. Dan betalen wij de rest en volg jij de opleiding geheel gratis!

Ben je geslaagd? Dan ontvang je een erkend MBO-2 diploma Helpende Zorg en Welzijn. Het diploma wordt gewoon thuisgestuurd! 


Rivor Volwassenen onderwijs

Rivor aan het woord ...

Rivor Volwassenen onderwijs richt zich op scholing, bijscholing, omscholing en werk- en praktijkervaring. We willen de duurzame inzetbaarheid van werkenden actief bevorderen voor een leven lang werkgeluk. 

De visie van Rivor Volwassenen onderwijs is persoonlijke aandacht voor iedereen die wil leren. Dat is onze kracht. Aandacht voor elkaar, maar vooral ook voor iedere student en deelnemer. Die persoonlijke aandacht vinden we belangrijk.


Meer weten of direct starten

Heb jij je keuze gemaakt of heb je nog vragen?

Meld je gratis en vrijblijvend aan en ontvang direct een mail met extra informatie over de diplomaroute en wat ViaViela je te bieden heeft ter ondersteuning. En besluit je te gaan starten? Dan ontvang je van ons de gegevens over hoe je kunt inschrijven, betalen én profiteren van de materialen van ViaViela.

Direct aanmelden