Al doende leren van elkaar

Kies voor de online Gastouderroute!

Heb jij de keuze gemaakt om jouw eigen gastouderopvang te beginnen, maar je hebt nog niet het juiste diploma? Met de Gastouderroute MBO-2 Helpende Zorg en Welzijn van het Deltion College, kun je in 6-8 maanden je diploma halen. Wil je meer weten of heb je interesse? Meld je vrijblijvend aan en wij nemen contact met je op.


Gastouderroute MBO-2 HZW

Online opleiding van Deltion 

De gastouderroute is een online opleiding. Je volgt de gastouderopleiding in een groep van 10-20 deelnemers. Jullie volgen samen 10 online lessen in een periode van 18 weken en krijgen coaching van je docent. Naast de theorielessen doe je praktijkervaring op bij een erkende gastouder bij jou in de buurt, door middel van minimaal 1 dag per week stage. Zo bereid je je voor op de volgende examenonderdelen:

  • Centraal examen generieke vakken (Nederlands en rekenen niveau 2F)
  • Stage-uren
  • Praktijkexamens (die je uitvoert op je stage-adres)
  • Opdrachten van 2 keuze-delen
  • Opdrachten behorende bij de lessen
  • Verslag coachingsgesprekken

Als jij de onderdelen uit het examendossier met een voldoende afrondt, dan ontvang je een erkend MBO-2 Helpende Zorg en Welzijn diploma.


Toelatingseisen

Wanneer word je tot de opleiding toegelaten?

Om te kunnen starten met de Gastouderroute heb je geen specifieke opvang-ervaring nodig. In principe kun je met, ten minste een VMBO-diploma, met deze MBO-opleiding starten. Om je niveau van de generieke vakken Nederlands en rekenen te bepalen (niveau 2F), maak je een instaptoets. De uitslag van deze toets bepaalt of je toegelaten wordt.


ViaViela betaalt het grootste gedeelte

Je kunt de gastouderroute heel voordelig volgen

De kosten voor de Gastouderroute Helpende Zorg & Welzijn Niveau 2 bedragen € 1.720,-. ViaViela betaalt zo'n tweederde van dit bedrag. Zo hoef jij zelf nog maar € 620,- te betalen! Wacht dus niet en meld je direct aan!


Praktische informatie

Heb jij interesse in de Gastouderroute en heb jij naast je eventuele gezin en/of baan tijd en ruimte om je volledig op je studie te focussen? Lees hier dan meer praktische informatie en meld je aan!


  • 14 november 2023

De opleiding zelf duurt 18 weken. Inclusief intakegesprek en afronding heb jij je diploma in 6-8 maanden in je bezit. 

Lukt het niet om je diploma in deze tijd te behalen? Je hebt de mogelijkheid om de opleiding (tegen betaling) te verlengen met 5 of 10 weken.

 

 

De opleiding omvat 10 online lesmomenten van 3 uur. Daarnaast loop je 18 weken, minimaal 1 dag per week stage bij een gastouder bij jou in de buurt. 

De studiebelasting naast deze onderdelen bedraagt ca. 8 uur per week. Deze tijd heb je nodig om je lessen voor te bereiden en opdrachten te maken.

Dit betreft een online opleiding. De lessen volg je dus vanuit thuis.

Je loopt stage bij een gastouder bij jou in de buurt.

De centrale examens Nederlands en rekenen maak je in Zwolle.

Ben je geslaagd? Dan ontvang je een erkend MBO-2 diploma Helpende Zorg en Welzijn. Het diploma wordt gewoon thuisgestuurd! 

De kosten voor de Gastouderroute Helpende Zorg & Welzijn Niveau 2 bedragen €1.720,-. Voldoe jij aan de voorwaarden van ViaViela dan betalen wij tweederde van dit bedrag.


Deltion College

Deltion aan het woord ...

Deltion is dé aanbieder van om- en bijscholing voor volwassenen. De ontwikkeling van studenten staat bij Deltion centraal. Daarom geloven wij dat elke jongere en volwassene die bij ons studeert, recht heeft op goed onderwijs dat perfect aansluit bij de arbeidsmarkt.

We dagen studenten uit om het beste uit zichzelf te halen. Zowel persoonlijk, als in hun vakmanschap. Daarom leveren we aantrekkelijk onderwijs dat klaar is voor de toekomst. Zo kunnen onze studenten blijven groeien, een leven lang.


Meer weten of direct starten

Heb jij je keuze gemaakt of heb je nog vragen?

Meld je gratis en vrijblijvend aan en ontvang direct een mail met extra informatie over de gastouderroute en wat ViaViela je te bieden heeft ter ondersteuning. En besluit je te gaan starten? Dan ontvang je van ons de gegevens over hoe je kunt inschrijven, betalen én profiteren van de materialen van ViaViela.

Direct aanmelden