Al doende leren van elkaar

Kies voor de online opleiding tot gastouder!

Heb jij de keuze gemaakt om jouw eigen gastouderopvang te beginnen, maar je hebt nog niet het juiste diploma? Lees dan meer over de nieuwe online opleiding MBO-2 Helpende Zorg en Welzijn voor gastouders. Wil je meer weten of heb je interesse laat het ons weten!


Online opleiding MBO-2 HZW voor Gastouders

Wat kun je verwachten van de opleiding?

De gastouderopleiding van het Deltion College is een online opleiding. Je volgt de gastouderopleiding in een groep van 10-20 deelnemers. Jullie volgen samen 10 online lessen in een periode van 18 weken en jullie krijgen coaching van je docent. Naast de theorie-lessen doe je praktijkervaring op bij een erkende gastouderouder bij jou in de buurt door middel van 1-2 dagen stage per week. Als jij de onderdelen uit het examendossier met een voldoende afrondt, dan ontvang je een erkend MBO-2 Helpende Zorg en Welzijn diploma.

De onderdelen uit het examendossier zijn:

  • Centraal examen genierieke vakken (Nederlands en rekenen niveau 2F)
  • Stage-uren
  • Praktijkexamens (die je uitvoert op je stage-adres)
  • Opdrachten van 2 keuze-delen
  • Opdrachten behorende bij de lessen
  • Verslag coachingsgesprekken

Toelatingseisen

Om te kunnen starten met de opleiding heb je geen specifieke oppaservaring nodig. In principe kun je met, ten minste een VMBO-diploma, met deze MBO-opleiding starten. Om je niveau van de generieke vakken Nederlands en rekenen te bepalen (niveau 2F), maak je een instaptoets. De uitslag van deze toets bepaalt of je toegelaten wordt.


Praktische informatie

Heb jij interesse in de online gastouderopleiding en heb jij naast je eventuele gezin en/of baan tijd en ruimte om je volledig op je studie te focussen? Lees hier dan meer praktische informatie en meld je aan!


De gastouderopleiding van Deltion is een nieuwe opleiding. In het schooljaar 2021-2022 is deze opleiding alleen beschikbaar voor ViaViela in de vorm van een pilot. ViaViela is nauw betrokken bij de ontwikkeling van de opleiding. De volgende groep start op 15 maart 2022.

De opleiding bestaat uit een programma van 18 weken. In deze weken volg je 10 weken les en loop je stage. 

Afhankelijk van je eigen inzet heb je de mogelijkheid om het diploma eerder te behalen.

Lukt het niet om je diploma in deze tijd te behalen? Je hebt de mogelijkheid om de opleiding (tegen betaling) te verlengen met 5 of 10 weken.

 

 

De opleiding omvat 10 online lesmomenten van 3 uur. Daarnaast loop je minimaal 1 dag per week stage bij een gastouder bij jou in de buurt. 

De studiebelasting naast deze onderdelen bedraagt ca. 8 uur per week. Deze tijd heb je nodig om je lessen voor te bereiden en opdrachten te maken.

Dit betreft een online opleiding (theorie). 

Je loopt stage bij een gastouder bij jou in de buurt.

De centrale examens Nederlands en rekenen maak je op een locatie in het land.

Ben je geslaagd? Dan ontvang je een erkend MBO-2 diploma Helpende Zorg en Welzijn. Het diploma wordt gewoon thuisgestuurd! 

De kosten voor de Gastouderroute Helpende Zorg en Welzijn bedragen €1.285,00.


Meer weten of direct starten

Heb jij je keuze gemaakt of heb je nog vragen?

Laat je gegevens achter en wij nemen binnen twee dagen contact met je op.