Hoera, een dag naar oma!

Oma of opa als gastouder? Fijn voor iedereen.

Het oppassen door grootouders is een bijzondere ervaring, zowel voor oma en opa als voor kleinkinderen. Het versterkt de familieband, biedt de mogelijkheid om waarden en tradities door te geven, creëert een veilige en vertrouwde omgeving en maakt speciale momenten in het leven van de kinderen mogelijk.

Het is een win-winsituatie waarbij de band tussen grootouders en kleinkinderen sterker wordt, mooie herinneringen worden gemaakt en er een gevoel van liefde en verbondenheid ontstaat tussen verschillende generaties.

Voorlezen

Voorlezen aan kleinkinderen is een prachtige traditie die grootouders kunnen voortzetten. Het heeft vele voordelen: het versterkt de band tussen oma & opa en de kleinkinderen en het geeft de mogelijkheid om waardevolle levenslessen en familietradities door te geven. Daarnaast helpt voorlezen de taal- en leesvaardigheden van de kinderen te ontwikkelen, vergroot het hun woordenschat en stimuleert het hun verbeeldingskracht. Bovendien zorgt voorlezen voor een rustgevend en troostend effect, waardoor de kleinkinderen zich veilig en geborgen voelen.

Alleen maar voordelen dus! Heb je ons voorleesverhaal als gezien? Je vindt het hier.