Werken bij ViaViela

Operationeel Manager Kwaliteit & Pedagogiek (32-40 uur)

ViaViela is sinds de oprichting in 2005 uitgegroeid tot marktleider in gastouderopvang. Onze kracht ligt bij onze mensen, verspreid over 40 ViaViela-vestigingen in Nederland en door een team van inhoudsdeskundigen, strategen en specialisten op ons hoofdkantoor in Best. ViaViela staat voor goed geregeld gastouderschap. Wij streven er elke dag naar om het gastouderschap verder te professionaliseren door toekomstige ontwikkelingen te vertalen naar concrete oplossingen voor vandaag, waardoor ouders en gastouders optimaal ondersteund worden. Dit resulteert in een goed begin voor de toekomstige generatie.

Om bij te dragen aan onze groeiplannen en een nog sterkere marktpositie te verwerven, is ViaViela op zoek naar een Operationeel Manager Kwaliteit & Pedagogiek (32-40 uur).

Functieomschrijving

Als Operationeel Manager Kwaliteit & Pedagogiek ben je verantwoordelijk voor het verhogen van de kwaliteit van onze diensten voor de 3500+ gastouders die wij bemiddelen. Je speelt een cruciale rol in de implementatie en ontwikkeling van onze dienstverlening en biedt proactieve ondersteuning en deskundig advies aan onze 40+ franchisenemers op het gebied van kwaliteit, pedagogiek en naleving van wet- en regelgeving. Een belangrijke taak is het voorbereiden van onze organisatie op de nieuwe kwaliteitseisen die in 2025 van kracht worden.

Samen met je 20+ collega’s, bestaande uit Franchisemanager, Marketingmanager, Manager Business Development, Controller en het supportteam, begeleid je alle franchisenemers van ViaViela. Het supportteam is gespecialiseerd in wet- en regelgeving, administratie en werkprocessen. Jij zorgt voor een goede afstemming tussen de verschillende afdelingen en houdt toezicht op de naleving van gemaakte afspraken.

Jouw belangrijkste taken zijn:

  • Aansturen van de interne en externe organisatie op het gebied van kwaliteit, pedagogiek en wet- en regelgeving.
  • Ontwikkelen (samen met de manager Business Development)  en implementeren van beleid. Je ondersteunt franchisenemers bij het opstellen en uitvoeren van implementatieplannen op vestigingsniveau.
  • Veelvuldig contact onderhouden met franchisenemers, waarbij je ideeën  ophaalt en toetst, acties borgt, advies geeft bij casussen en een luisterend oor biedt.
  • Eindverantwoordelijk zijn voor de borging van GGD-inspecties, meldcodecasussen en klachten.
    Organiseren van inspiratiesessies en regionale bijeenkomsten met en voor franchisenemers.

Functie-eisen:

Je bent een gedreven en ondernemende leider die in staat is om verbinding te maken tussen beleid, operatie en implementatie. Je werkt bedrijfsmatig en resultaatgericht. Met jouw aanstekelijke enthousiasme weet je mensen te overtuigen en in beweging te krijgen. Je streeft naar vernieuwing in de ontwikkeling, training en praktische implementatie van kwaliteitsmaatregelen. Je schakelt moeiteloos tussen tactisch en operationeel niveau, bent analytisch en pragmatisch ingesteld. Je voelt je comfortabel bij het geven van ongevraagd advies en geeft zelf het goede voorbeeld (leading by example). Onze ondernemers hebben hun eigen ideeën en weten wat ze willen. Je bent gewend aan tegengas en weet hier op een handige manier mee om te gaan, terwijl je het gezamenlijke doel voor ogen houdt.

Verder:

  • Heb je ervaring in een operationele managementrol.
  • Beschik je over een afgeronde HBO/WO-opleiding (bij voorkeur Management i.c.m. Pedagogiek/Management in de Kinderopvang).
  • Woon je enigszins centraal in Nederland, zodat zowel de franchisenemers als het centrale kantoor in Best voor jou goed bereikbaar zijn.

Ervaring in de zakelijke dienstverlening heeft onze voorkeur. Ervaring in de kinderopvang is een pre. Heb je daarnaast al ervaring binnen een franchiseorganisatie of ervaring met ondernemen, dan is dat uiteraard een pre.

Arbeidsvoorwaarden

Wij bieden een uitdagende functie binnen een ambitieuze organisatie die voortdurend in beweging is. Je hebt veel vrijheid in de indeling van je dag- en weekplanning. Ons moderne kantoor is gevestigd in de oude Bata-fabrieken in Best, maar je zult ook veel vanuit huis en onderweg werken. Daarnaast heb je binnen ons bedrijf bijna zes weken vakantie per jaar.

Meer weten of direct solliciteren?

ViaViela wordt door Sprint Intermediair (www.sprintintermediair.nl) ondersteund bij de werving en selectie ten behoeve van deze vacature. Heb je interesse én voldoe je aan de eisen zoals genoemd in bovenstaand profiel? Stuur dan je CV, eventueel aangevuld met motivatie, naar tfollet@sprintintermediair.nl. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Twan Follet (behandelend Consultant bij Sprint Intermediair) op 06-48486034.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.