18 maart 2024

Lange wachtlijst bij de opvang? Ga voor een gastouder

Zoek je als aanstaande ouder op dit moment opvang voor je kindje, dan is het nieuws over de lange wachttijden je vast niet ontgaan. Wil je stress over het vinden van fijne, flexibele opvang voorkomen? Meld je dan aan voor gastouderopvang. Grote kans dat een van onze ViaViela-gastouders bij jou in de buurt op korte termijn plek heeft.

Bijna de helft van de ouders staat op een wachtlijst

Begin dit jaar publiceerde onderzoeksbureau I & O Research nog de resultaten van een onderzoek naar de tevredenheid van ouders over hun kinderopvang. Hieruit bleek dat zij over het algemeen tevreden zijn over hun opvang, maar de wachttijden als een flink minpunt ervaren. Zo staat bijna de helft van de ouders op een wachtlijst in afwachting van passende opvang voor hun kind. Sommigen wachten op een plek bij de opvang van hun voorkeur, anderen op de dag van hun voorkeur of überhaupt nog op een vrije plek. Of je nu kort of lang moet wachten: niet zeker weten wanneer je kindje een plek op de opvang heeft, kan stress en onzekerheid geven. Om dat te voorkomen, is jezelf aanmelden bij ViaViela een slimme zet. Dan spreid je je kansen namelijk over een heel netwerk van opvangmogelijkheden.

Aanmelden heeft altijd zin

Hoewel het met alle berichten over wachttijden lijkt alsof opvang regelen altijd lastig is, stellen we dat beeld graag voor je bij. In ieder geval als het gaat om gastouderopvang. Ook binnen ons netwerk van gastouders kan het gebeuren dat er niet meteen plek is wanneer je je kind aanmeldt. Toch heeft inschrijven altijd zin. Iedere dag melden zich namelijk nieuwe gastouders bij ons aan. En kan er bij die leuke gastouder in de buurt zomaar ineens een plekje vrijkomen. Uit het onderzoek van I & O Research bleek trouwens nog een goede reden om jezelf in te schrijven: gastouderopvang werd van alle opvangvormen als beste beoordeeld!

Ga voor gastouderopvang

Hoor jij graag wat ViaViela voor jou kan betekenen? Meld je dan nu aan op viaviela.nl en wij gaan voor jou op zoek naar de fijnste opvang voor jouw kindje.

Denk je erover om zelf gastouder te worden? Ook dan ben je bij ons van harte welkom. Meld jezelf aan en we gaan graag met je in gesprek over jouw eigen gastouderopvang.