Financiële tips voor gastouders in de Gastoudergids

Een gastouder moet als zelfstandig opvangprofessional van alle markten thuis zijn. Want al staat het hebben de juiste pedagogische vaardigheden voorop, een eigen opvang runnen vraagt ook om kennis van veiligheid, hygiëne, administratie, promotie en financiën. Op dit laatste aspect richt de Gastoudergids zich. De gids helpt gastouders bij het leggen van een gezonde financiële basis voor hun opvang.

Financieel gezonde basis

Wat is een goed uurtarief, hoe maak je van je opvang een financieel gezonde onderneming en welke risico’s dek je af? Al deze vragen komen aan bod in de Gastoudergids. De gids is opgesteld in samenwerking met FAGON, een financieel adviesbureau dat zich inzet voor gastouders. De informatie in de gids helpt gastouders bij het maken van slimme financiële keuzes, voor nu en in de toekomst.

Inhoud van de gids

De Gastoudergids licht een aantal financiële onderwerpen uit. Zo komen de verschillen tussen het werken als freelancer of zzp’er aan bod. Ook bevat de gids informatie over de aangifte inkomstenbelasting en aftrekbare kosten. Verder zijn er tips over het bepalen van een uurtarief en krijgt de gastouder handvaten om haar verdienmodel te verbeteren.

Gratis e-book

De Gastoudergids is niet alleen beschikbaar voor gastouders van ViaViela, maar is door alle gastouders hier gratis te downloaden.