14 juni 2021

Gezonde voeding

Pedagogische ondersteuning voor gastouders

Sinds kort kunnen alle gastouders van Gastouderbureau ViaViela aan de slag met een nieuwe module: gezonde voeding. Deze module is onderdeel van het educatief meerjarenprogramma ‘Gezonde Gastouderopvang’ van ViaViela, waarmee zij zich met haar gastouders de komende jaren richt op het stimuleren van een gezonde leefstijl onder kinderen. 

ViaViela lanceert educatiepakket Gezonde voeding

Sinds kort kunnen alle gastouders van Gastouderbureau ViaViela aan de slag met een nieuwe module: gezonde voeding. Deze module is onderdeel van het educatief meerjarenprogramma ‘Gezonde Gastouderopvang’ van ViaViela, waarmee zij zich met haar gastouders de komende jaren richt op het stimuleren van een gezonde leefstijl onder kinderen. De module is gebaseerd op de informatie en adviezen van het Voedingscentrum.

Gastouder als gezond voorbeeld

Gastouders zijn voor ouders een partner in gezonde opvoeding. Door binnen hun opvang bewust gezonde voeding aan te bieden, stimuleren ze een gezonde leefstijl bij hun opvangkinderen. Zo helpen ze kinderen bij het leggen van een gezonde basis, waar zij een leven lang plezier van hebben. Gezonde voeding is niet alleen belangrijk voor kinderen, maar voor iedereen. Dus ook voor de gastouders zelf. Met gezonde voeding houd je je lichaam gezond en zijn ze een goed voorbeeld voor de kinderen die je begeleidt. Daarom leren ze in de nieuwe module alles over gezonde voeding en voedingspatronen voor volwassenen én kinderen.

Gezond voedingsbeleid

Met Gezonde voeding nodigt ViaViela gastouders uit bewust aan de slag te gaan met het formuleren van een eigen voedingsbeleid. Directeur Hubèr Agterberg legt uit: “Veel van onze gastouders zullen de adviezen en richtlijnen uit deze module herkennen en toepassen. Tegelijkertijd weten we uit onze gesprekken met gastouders, dat ze hun gezonde gewoontes op de opvang niet altijd vertalen naar een vast voedingsbeleid. Terwijl dit juist helpt in de communicatie over gezonde voeding. Zo weten ouders dat hun gastouder bewust bezig is met gezonde voeding en zijn bijvoorbeeld de huisregels rond traktaties duidelijker.”

De module, die onder andere bestaat uit online cursussen, zijn voor alle gastouders gratis te volgen.