Jij hebt alle vrijheid, wij bieden je zekerheid

De zekerheden van ViaViela

Als nanny werk je zelfstandig en ben je vrij om je eigen keuzes te maken. Maar je positie als zelfstandig opvangprofessional brengt ook vragen en onzekerheden met zich mee. Je werkt immers niet in loondienst maar bent ook niet automatisch zelfstandig ondernemer. ViaViela helpt je hiermee en zorgt er voor dat ook de financiële kant van je opvang goed geregeld is.


ViaViela biedt je zekerheid

ViaViela steunt je in je zelfstandig ondernemerschap, het bouwen aan financiële zekerheid en in de communicatie met ouders. Zo kun jij zorgeloos je vak uitoefenen en je helemaal op de ontwikkeling van de kinderen richten. Dit doen we als volgt:


Samen met de ouders wordt bepaald hoeveel uur opvang ze maandelijks gemiddeld nodig hebben. Dit zijn ook de uren die je maandelijks krijgt uitbetaald. 

Je ontvangt een uurtarief tussen €15 en €22, afhankelijk van je leeftijd en ervaring als nanny. Dit uurtarief omvat aan jezelf uit te betalen netto salaris, af te dragen belasting en houdt rekening met vakantietoeslag, pensioenopbouw, risico van ziekte. Wij informeren de ouders over je uurtarief en zorgen ook voor een duidelijke onderbouwing.

Ieder jaar, op 1 januari, wordt automatisch een indexatie op je uurtarief doorgevoerd. Je hebt een extra ervaringsjaar als nanny en gaat daarmee naar een volgende trede in onze tariefstructuur. Ouders worden hier bij de start van de opvang al door ons over geïnformeerd. En we informeren ze uiteraard ook op het moment dat de verhoging ingaat. Jij hebt hier geen omkijken naar. 

Omdat je werkt volgens de regeling Dienstverlening aan huis krijg je bij ziekte 6 weken doorbetaald. Ouders worden hier bij de start van de opvang al door ons over geïnformeerd. Je ziekte-uren noteer je in onze exceltool.

Je hebt recht op 8% vakantietoeslag. Deze toeslag is opgenomen in je uurtarief.  

Wanneer je vrij neemt, stem je af met de ouder, waarbij de basis is jij kunt 2 weken vaststellen en de ouder ook. Ouders worden hier bij de start van de opvang al door ons over geïnformeerd. Je vakantie-uren noteer je in onze exceltool.

Een ongeluk kan in een klein hoekje zitten. Wanneer jij tijdens je werk als nanny schade veroorzaakt, valt deze buiten je particuliere aansprakelijkheidsverzekering.

ViaViela heeft speciaal hiervoor een verzekering afgesloten waar jij gebruik van kan maken. Zo ben je tijdens je werk verzekerd voor zowel materiële als letselschade (bij alle schades zijn de polisvoorwaarden van toepassing) zonder dat het je iets extra’s kost. Want kleine ongelukken kunnen grote gevolgen hebben, ook financieel. Bij gastouderbureau ViaViela is jouw risico verzekerd.


Interesse?

Wil je meer weten over de zekerheden die wij je als nanny bieden? Meld jezelf dan vrijblijvend en gratis aan en we vertellen je alles over nanny-opvang bij ViaViela