Jouw gastouderopvang, onze ondersteuning

Ondersteuning ViaViela voor ouders


Persoonlijk

Persoonlijk en dichtbij
Gastouderbureau ViaViela begeleidt je op verschillende manieren. Zo heb je altijd een vaste contactpersoon, die jou en je gastouder bezoekt en je helpt bij alles rondom je gastouderopvang. Van het zoeken naar een gastouder tot begeleiding van je opvang.

 

Altijd bereikbaar
Heb je een vraag over je administratie, opvangcontracten, het goedkeuren van uren, je betalingen of bijvoorbeeld een pedagogische vraag. Dan staan onze medewerkers van de Klantenservice voor je klaar. Of je nu belt, mailt of rechtstreeks via ons systeem een vraag stelt, je krijgt snel en duidelijk antwoord. Want als het over jouw gastouderopvang gaat, zorgen we dat alles goed geregeld is!

Vind hier jouw contactpersoon >


Pedagogische ondersteuning

Bij ViaViela kunnen zowel ouders als gastouders rekenen op pedagogische ondersteuning. Komen jullie er niet uit? Wij staan voor je klaar!

ViaViela biedt jullie de volgende pedagogische ondersteuning:


Alle ViaViela gastouders ontvangen ieder kwartaal een opvoednieuwsbrief. Deze nieuwsbrief is afgestemd op de leeftijd en ontwikkelingsfase van jouw kind(eren). Jij als ouder ontvangt van ons dezelfde nieuwsbrief.

Dit betekent dat je 4 keer per jaar informatie krijgt over de ontwikkeling van jouw kind, de mogelijke interesses, maar ook de opvoeduitdagingen die bij een bepaalde leeftijd horen. Kortom, allemaal informatie waar je als ouder wat mee kunt!

De inhoud van de nieuwsbrieven is mede samengesteld door De Opvoeddesk.

Heb je een specifieke opvoedvraag waar je tips over wilt ontvangen of heb je een vraag naar aanleiding van een opvoednieuwsbrief? Dan kun je bellen naar ons telefonisch opvoedspreekuur. Iedere dinsdag en donderdag tussen 13.00 uur en 16.00 uur zitten de pedagogen van De Opvoeddesk voor jou klaar, te bereiken op 0499 – 425 421.

Dit ben ik! is ons eigen observatie instrument dat jouw gastouder helpt om nog meer inzicht te krijgen in de ontwikkeling en welbevinden van jouw kind. Hierdoor kan je gastouder beter aansluiten bij de belevingswereld van jouw kind en precies datgene aanbieden waardoor jouw kind zich fijn voelt en optimaal kan groeien.

Je weet precies hoe het met je kind gaat

Met behulp van Dit ben ik! kan jouw gastouder je op een eenvoudige manier op de hoogte houden van de ontwikkeling van je kind. Hierdoor weet je als ouder nog beter hoe je kind zich voelt en ontwikkelt tijdens de opvang.

Je stemt samen met je gastouder af of en hoe je dit observatie instrument het beste in kunt zetten voor jouw kind(eren).


Extra service

Extra service van ViaViela
Als kwaliteitsbureau op het gebied van gastouderopvang ondersteunt gastouderbureau ViaViela jou op alle hiervoor genoemde vlakken. Maar we doen nog meer. Benieuwd naar onze complete dienstverlening aan jou?

Lees er alles over in onze brochure speciaal voor ouders. 

Bekijk de veelgestelde vragen >