Jouw kind, de beste kinderopvang

Kwaliteit gastouderopvang

Vertrouwen is een voorwaarde om je kind met een gerust hart achter te kunnen laten op de opvang. Vertrouwen in de kundigheid van de verzorger en in de veiligheid van de opvanglocatie.

Dan helpt het om te weten dat jouw ViaViela gastouder alle benodigde diploma's heeft behaald. Ook zorgen we dat de opvanglocatie veilig en gezond is. Dit doen we door onze gastouders regelmatig te bezoeken en na te gaan of de locatie aan alle veiligheids- en hygiënevoorschriften voldoet. De GGD controleert daarnaast ook of gastouders en gastouderbureau's aan de gestelde voorwaarden voldoen. 


ViaViela LRK geregistreerd

Wij zijn blij met het LRK en de kwaliteitseisen waaraan opvangorganisaties en hun professionals moeten voldoen om hierin geregistreerd te worden en te blijven. Daarom heeft iedere ViaViela-vestiging en iedere gastouder of nanny die wij bemiddelen, een actieve LRK-registratie. Zo weet je zeker dat de opvang waar jij voor kiest veilig, gecontroleerd en goed geregeld is.


LRK-nummer

Iedereen die in het register staat, krijgt een LRK-registratienummer.

Wil je zelf de registratie van jouw gastouder of nanny controleren? Kijk hiervoor op de website www.landelijkregisterkinderopvang.nl.


Voorwaarden gastouderopvang

Om voor registratie in het LRK in aanmerking te komen moet zowel de gastouder als de opvanglocatie aan verschillende voorwaarden voldoen.

Lees meer over:

Ook als gastouderbureau moet je aan de gestelde voorwaarden voldoen om geregistreerd te kunnen worden in het LRK. Lees meer over deze voorwaarden:


Toezicht GGD

GGD’s (Gemeentelijke Gezondheidsdiensten) controleren of de in het LRK geregistreerde gastouders en gastouderbureaus voldoen aan de geldende criteria. Wordt hier niet aan voldaan, dan volgt uitschrijving uit het LRK.