7 april 2022

Verder leren met de ViaViela Academie

Gastouderbureau ViaViela brengt haar opleidings- en ontwikkelactiviteiten onder op één overkoepelend platform. Van volledige gastouderopleiding tot losse herhalings- of verdiepingsmodules, gastouders kunnen vanaf nu voor hun complete scholing terecht bij de ViaViela Academie.

Hiermee sorteert ViaViela voor op de door het Ministerie aangekondigde kwaliteitsslag in de gastouderopvang. Deze richt zich onder andere op de verdere professionalisering van gastouders.

Divers scholingsaanbod voor gastouders

In het kader van de ontwikkeling van het vak van gastouder en van gastouderopvang in het algemeen, bouwde ViaViela de afgelopen jaren een divers scholingsaanbod voor gastouders op. Nu brengt het gastouderbureau alle opleidingen, cursussen en workshops samen op één platform: de ViaViela Academie.

ViaViela Academie en verbeterplannen ministerie

Hier kunnen gastouders steeds weer nieuwe modules volgen en zichzelf blijven ontwikkelen. Een leven lang leren past bij de verbeterslag die het Ministerie van SWZ voor ogen heeft. Zij willen de kwaliteit van gastouderopvang de komende jaren verbeteren door middel van meer toezicht op en betere begeleiding en verdere professionalisering van gastouders. Directeur Hubèr Agterberg legt uit: “Wij ondersteunen deze route en hebben als ViaViela altijd geïnvesteerd in continue scholing voor onze gastouders. Met de ViaViela Academie hebben zij nu nog makkelijker toegang tot een breed opleidingspalet. Uiteraard blijven we dit platform steeds uitbreiden met nieuwe thema’s en actuele modules. Dat is goed voor de professionalisering van gastouderopvang én maakt het vak aantrekkelijk voor mensen die een carrière als gastouder overwegen. Iedere professional wil tenslotte blijven groeien in zijn of haar werk.”

Van basisopleiding tot verdieping

Op de ViaViela Academie kunnen aanstaande gastouders terecht voor het volgen van de opleiding tot gastouders. Ervaren gastouders vinden er opfrismodules, nieuwe thema’s en verdiepende e-learnings of workshops, gebundeld binnen grotere thema’s. Voorbeelden van overkoepelende thema’s zijn Professioneel ondernemen, Pedagogisch handelen, Baby’s in ontwikkeling en Gezonde Gastouderopvang. In totaal kent het platform een aanbod van ruim 350 activiteiten en (online) bijeenkomsten door heel Nederland. Ook Samenopvoeden.nl, het voormalige opleidingsplatform van ViaViela, gaat op in de ViaViela Academie.