Gastouder worden start met het juiste diploma

Opleiding tot gastouder

Om als gastouder aan de slag te kunnen, moet je aan verschillende voorwaarden en opleidingseisen voldoen. Zo wordt er onder andere van je verwacht dat je in het bezit bent van het juiste diploma. In basis is dat het MBO-2 diploma Helpende Zorg en Welzijn. Maar ook met verschillende andere diploma's uit de zorg of bijvoorbeeld het onderwijs kun je starten als gastouder. Check jouw diploma, lees alles over de verkorte opleidingen of meld je aan!


Vereist diploma

Met welke opleiding kan ik aan de slag als gastouder?

Als gastouder moet je beschikken over:

  • MBO-2 diploma Helpende Zorg en Welzijn, of
  • een diploma dat vermeld is op de diplomalijst, of
  • een certificaat goed gastouderschap (behaald voor 2011).

Kies de opleiding die bij je past

Je hebt keuze uit drie verkorte opleidingen

Ben jij nog niet in het bezit van het juiste diploma om gastouder te worden? Er zijn twee opleidingen waarmee je in 6 tot 8 maanden je MBO-2 Helpende Zorg en Welzijn diploma kan behalen:


Gastouderopleiding van MBO KIKI

De Gastouderopleiding van MBO KIKI is een online opleiding. Je volgt de opleiding in een groep van 12-26 deelnemers. Je volgt 7 modules in een periode van 6 maanden. Naast de 7 modules volg je 2 keuzedelen en loop je stage bij een erkende gastouder bij jou in de buurt. Voor deze opleiding heb je werkervaring nodig en geldt er een minimale diploma-eis.

Lees meer over de Gastouderopleiding


Gastouderroute van het Deltion College

Wat houdt de Gastouderroute in?

De Gastouderroute van het Deltion college is een versnelde online MBO-2 opleiding. In 18 weken volg je online lessen, loop je stage bij een erkende gastouder en maak je examens. Om deze online opleiding te volgen heb je geen specifieke opvang-ervaring nodig. Wel is ten minste een VMBO-diploma vereist.

Lees meer over de Gastouderroute >


Diplomaroute van Rivor Volwassenenonderwijs

Wat is een diplomaroute?

Een diplomaroute is een traject van Rivor Volwassenen onderwijs waarbij je direct examens doet. Je volgt geen lessen. Je theorie-examens bereid je zelfstandig voor door middel van zelfstudie. Als afronding van de diplomaroute bereid je tevens zelfstandig je praktijkexamen van 1,5 uur voor. De diplomaroute is alleen geschikt voor kandidaten die beschikken over voldoende kennis en opvang-ervaring. 

Lees meer over de Diplomaroute >


ViaViela betaalt mee

Kom jij in aanmerking voor een studieovereenkomst?

ViaViela is altijd op zoek naar startende gastouders. We willen je heel graag ondersteunen in het opstarten van jouw eigen gastouderopvang en samen bouwen aan een fijne, stevige en langdurige relatie. En daar hebben we natuurlijk iets voor over! Dat betekent dat we graag met jou willen kijken of je, naast onze gratis begeleiding tijdens je opleiding, in aanmerking komt voor een studieovereenkomst met ViaViela. Wij betalen dan een groot deel van je opleiding en jij verzekert ons ervan dat je in ieder geval de eerste periode met ons samenwerkt. Zo kunnen we samen bouwen aan een sterke relatie.


Begeleiding door ViaViela

Maak gratis gebruik van onze kennis en materialen

Door onze jarenlange ervaring hebben wij veel kennis over het vak gastouderschap. En deze kennis en onze materialen voor gastouders delen wij graag met jou, zodat jij daar je voordeel mee kan doen tijdens je opleiding. Meld je gratis en vrijblijvend aan en ontvang alles wat je nodig hebt om een opleiding te starten en hoor je hoe wij je kosteloos kunnen ondersteunen. 


Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt of heb je nog vragen?

Meld je gratis aan en ontvang direct een mail met extra informatie over opleidingen en wat ViaViela je te bieden heeft ter ondersteuning. En besluit je te gaan starten met één van de 2 opleidingen? Dan ontvang je van ons de gegevens over hoe je kunt inschrijven, betalen én profiteren van de materialen van ViaViela. 

Direct aanmelden >