Gastouder worden start met het juiste diploma

Opleiding tot gastouder

Om als gastouder aan de slag te kunnen, moet je aan verschillende voorwaarden en opleidingseisen voldoen. Zo wordt er onder andere van je verwacht dat je in het bezit bent van het juiste diploma. Wil jij starten als gastouder, maar beschik je nog niet over het juiste diploma? Lees snel verder en meld je aan!


Vereist diploma

Met welke opleiding kan ik aan de slag als gastouder?

Als gastouder moet je beschikken over:

  • MBO-2 diploma of ervaringscertificaat Helpende Zorg en Welzijn, of
  • een diploma dat vermeld is op de diplomalijst, of
  • een certificaat goed gastouderschap (behaald voor 2011).

Diplomaroute MBO-2 HZW voor Gastouders

Wat is een diplomaroute?

Een diplomaroute is een traject van ROC Rivor waarbij je direct examens doet. Je volgt geen lessen. Je theorie-examens bereid je zelfstandig voor door middel van zelfstudie. Verder is een diplomaroute alleen geschikt voor kandidaten die beschikken over voldoende kennis en ervaring in het betreffende beroep. Op deze manier kan je jouw praktijkervaring omzetten naar een officieel erkend mbo diploma. Want jouw ervaring is een diploma waard! Lees hier alles over de diplomaroute.


Financiëring

Kom jij in aanmerking voor een studieovereenkomst?

ViaViela is altijd op zoek naar startende gastouders. We willen je heel graag ondersteunen in het opstarten van jouw eigen gastouderopvang en samen bouwen aan een fijne, stevige en langdurige relatie. En daar hebben we natuurlijk iets voor over! Dat betekent dat we graag met jou willen kijken of je, naast onze gratis begeleiding tijdens de diplomaroute, in aanmerking komt voor een studieovereenkomst met ViaViela. Wij betalen een groot deel van de opleiding en jij verzekert ons ervan dat je in ieder geval de eerste periode met ons samenwerkt. Zo kunnen we samen bouwen aan een sterke relatie.


Begeleiding door ViaViela

Maak gratis gebruik van onze kennis en materialen

Tijdens de diplomaroute volg je geen lessen. Je bereid je examens zelfstandig voor. ViaViela helpt jou daar graag bij! Door onze jarenlange ervaring hebben wij veel kennis over het vak gastouderschap. En deze kennis en onze materialen voor gastouders delen wij graag met jou. Meld je gratis en vrijblijvend aan en ontvang alles wat je nodig hebt om de diplomaroute te starten en hoor je hoe wij je kosteloos kunnen ondersteunen. 


Aanmelden

Heb jij je keuze gemaakt of heb je nog vragen?

Meld je gratis aan en ontvang direct een mail met extra informatie over de diplomaroute en wat ViaViela je te bieden heeft ter ondersteuning. En besluit je te gaan starten met de diplomaroute, dan ontvang je van ons de gegevens over hoe je kunt inschrijven, betalen én profiteren van de materialen van ViaViela.